Πεντηκονταετής πασοκική λαίλαψ

Η ελληνική πολιτική πανδημία, που έστειλε το έθνος στην εντατική, με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, γιορτάζει!

Must Read

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα έργα και στις ημέρες (μαζί με τα ξενύχτια) των αρχηγετών του Κινήματος, να κάνουμε μια απαραίτητη σημείωση: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα παγκόσμιας σημασίας φαινόμενο, διότι, από κοινού με το προπολεμικό και μεταπολεμικό (μέχρι το 1949) ΚΚΕ, έλυσαν ένα αίνιγμα. Το ΚΚΕ σε πολεμικό φόντο και η πασοκάρα σε ειρηνικό απάντησαν εμπράκτως στην ερώτηση «Ποιο είδος Ελλήνων δεν θέλουμε να συναντήσουμε ποτέ;». Ε, αυτοί οι ανθρωπότυποι πασόκων και κουκουέδων αποτέλεσαν ζωντανά παραδείγματα προς αποφυγήν και έδειξαν στην ανθρωπότητα τη χειρότερη δυνατή όψη του Ελληνα – κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δυστυχώς, οι Ελληνες δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την επαφή με τους αερόβιους και αναερόβιους βακίλους των ιδεοληψιών, εμμονών και απωθημένων αυτών των δύο πολιτικών φορέων. Η παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα μόλυνε το σύνολο της χώρας, και τώρα πλέον η κυρίαρχη πρακτική αλλά και ιδεολογία είναι ένα υβρίδιο πασοκισμού και αριστερισμού με ελληνέζικο (αλλά όχι ελληνικό) επίχρισμα. Ολα τα κόμματα είναι ή επιθυμούν να καταντήσουν σαν το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της τριακονταετούς παντοδυναμίας του (1981-2011) και ανά τακτά διαστήματα να λαμβάνουν πιστοποιητικά δημοκρατικότητας από τους σταλινικούς του ΚΚΕ.

Η Νέα Δημοκρατία, που υποτίθεται ότι ήταν φορέας της Δεξιάς και πολέμια του ΠΑΣΟΚ, επί Αντώνη Σαμαρά συγκυβέρνησε με αυτό (και μάλιστα με αντιπρόεδρό του τον… Βαγγέλη Βενιζέλο) και μαζί κατέγδαραν τη μεσαία τάξη με υπερφορολόγηση, περικοπές και μνημονιακά χαράτσια τύπου ΕΕΤΗΔΕ, που μετεξελίχθηκε στον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο ιστορικά αλλά και επιστημονικά ορθός όρος «συμμοριτοπόλεμος» μετετράπη σε «εμφύλιο» με τον νόμο 1863/1989, επί κυβερνήσεως Τζαννετάκη. Οι υπουργοί που υπέγραψαν τον νόμο ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης και ο Οικονομικών Αντώνης Σαμαράς!

Και τώρα, με Μητσοτάκη, το οικονομικό, κοινωνικό, διπλωματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται είναι εκείνο της πλέον λιμπεραστικής τάσεως της παλαιάς και νέας πασοκάρας.

Συνεπώς, όταν γίνεται αναφορά στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκρινίζεται σε ποιο απ’ όλα: το πράσινο, το κόκκινο, το ροζουλί ή το μπλε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 – Στην φυλακή ο «Κορυδαλλιώτης»

Ένας ακόμη κατηγορούμενος για δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη οδηγήθηκε την Τετάρτη στην φυλακή. Πρόκειται για έναν...

More Articles Like This