Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος θεωρεί ότι η κυβέρνηση τα πήγε εξαιρετικά με τις φωτιές. Μόνο μία, αυτή που κατέκαψε την Αττική, της ξέφυγε

Must Read

Οι συνεντεύξεις Τύπου των πρωθυπουργών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν την υποψία ότι η δημοκρατία στη χώρα μας είναι ένα περιτύλιγμα του πολιτεύματος της κληρονομούμενης αναξιοκρατίας. Ερωτήσεις μακρινάρια και όχι και τόσο αιχμηρές (νερομπούλια δηλαδή), προσχηματικές απαντήσεις, ανία αφόρητη και αποφυγή κακοτοπιών από την πλευρά των «ηγετών». Να, καλή ώρα, ο Μητσοτάκης απέφυγε την -αβάσταγη για εκείνον- πρόκληση να δοθεί ο λόγος σε δημοσιογράφο της «δημοκρατίας» για να του υποβάλει ερώτηση.

Πάντως, η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είχε το γούστο της. Σε ερώτηση για τις φωτιές που κατέκαψαν ό,τι είχε απομείνει στην Αττική, απάντησε: «Αν κάναμε την ίδια συζήτηση στις 10 Αυγούστου, πριν από τη φωτιά της Αττικής, θα λέγαμε ότι έχουμε κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Γιατί αυτή ήταν και η αίσθηση των πολιτών. Τα ελικόπτερα, η γρήγορη προσβολή, οι καθαρισμοί οι οποίοι είχαν γίνει απέδωσαν όλα αυτά τα μέτρα. Αλλά είχαμε μια μεγάλη αστοχία: μία φωτιά ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό. […] Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτώ μια μηδενιστική κριτική από την αντιπολίτευση, η οποία ακυρώνει όλη τη μεγάλη προσπάθεια η οποία έγινε. […] Και ξέφυγε μία φωτιά που έκανε μεγάλη ζημιά. Του χρόνου ελπίζω να μη συμβεί ούτε αυτό».

Για να συνειδητοποιήσετε πόση μεγάλη αρλούμπα εκτόξευσε ο Μητσοτάκης, καλό είναι να κάνετε μια αντιστοίχιση. Φανταστείτε τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Χιροχίτο να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην ερώτηση για την παράδοση της χώρας στους Αμερικανούς και τις πυρηνικές βόμβες που έφαγε κατακέφαλα η Ιαπωνία να απαντούσε: «Μια χαρά τα πήγαμε στον πόλεμο. Τα αντιαεροπορικά συστήματα δούλεψαν εξαιρετικά. Να, μοναχά δυο βομβίτσες ξεφύγανε. Μία στη Χιροσίμα και άλλη μία στο Ναγκασάκι. Στον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο ελπίζουμε να αποφύγουμε να μας ρίξουν πυρηνικές βόμβες στις πόλεις μας. Ας τελειώνουμε επιτέλους με τη μηδενιστική άποψη ότι υπέστημεν πανωλεθρία».

Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Μητσοτάκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πάτησαν» Αθήνα οι παραολυμπιονίκες – «Έφαγαν πρόστιμο για υπέρβαρο» αστειεύτηκε ο Μουρούτσος!

Χτες, Κυριακή 8/9, ολοκληρώθηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού με την εντυπωσιακή και γεμάτη χορευτική μουσική τελετή λήξης, και...

More Articles Like This