Οι σκύλοι ανώτεροι των παιδιών

Οι βουλευτές θεωρούν χειρότερη την κλοτσιά σε ζώο από την κλοτσιά σε άνθρωπο

Must Read

Για τον νόμο που αφορά τη μεταχείριση των ζώων (4830, 18 Σεπτεμβρίου 2021, ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 169, Τεύχος Πρώτο) διαβάζουμε ότι είναι αδίκημα «ο βασανισμός των ζώων με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης». Αυτό το αδίκημα διώκεται ως κακούργημα και επιφέρει ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη, και πρόστιμο από 30.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό. ∆ηλαδή, αν αποδειχθεί ότι κάποιος κλότσησε σκύλο μία φορά τη ∆ευτέρα, μία φορά την Τετάρτη κι άλλη μία την Παρασκευή, δεν είναι ένα το πρόστιμο που καταλογίζεται, αλλά τρία! Κλοτσιά και τριανταχίλιαρο! Τούτη η νομοθεσία φέρει την υπογραφή του Μάκη Βορίδη.

Οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές σε ανηλίκους από συμμαθητές τους ή από εξωσχολικούς δεν αντιμετωπίζονται έτσι. Είναι πλημμεληματάκια (απλή σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή), με αστείες ποινές, αναστολές και νουθεσίες από δικαστικούς του στιλ «μην το ξανακάνεις». Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι τα πρόστιμα και οι φυλακίσεις για κακοποίηση ζώων δεν είναι το πρόβλημα. Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι βουλευτές θεωρούν χειρότερη την κλοτσιά σε ζώο από την κλοτσιά σε άνθρωπο.

Είναι προφανές ότι το κράτος υπολογίζει και σέβεται περισσότερο τα ζώα από τους ανθρώπους και είναι άκαμπτο και άτεγκτο στην περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τα δικαιώματά τους. Ωστόσο, τέτοιου είδους αναντιστοιχίες και ασύμμετρες αντιμετωπίσεις ποινικών παραβάσεων δεν λειτουργούν θετικά για την κοινωνία. Εμπεδώνουν στον λαό την άποψη ότι οι νόμοι αποτελούν κατασκευάσματα ανθρώπων που καλοπερνούν επειδή πληρώνουν οι πολλοί για την καλοπέρασή τους. Όμως, οι νομοθέτες που σιτίζονται από τους πολλούς τούς εχθρεύονται και φροντίζουν όχι μόνο να κάνουν τη ζωή τους κόλαση, αλλά σε κάθε ευκαιρία να τους δείχνουν την περιφρόνησή τους.

Κι είναι στ’ αλήθεια περιφρόνηση ένα παιδάκι που δεν έχει φταίξει σε τίποτα να αντιμετωπίζεται από τον νόμο ως κάτι ευτελέστερο ενός σκύλου, μιας γάτας ή ενός γαϊδάρου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

IDF: Λήξη συναγερμού για την επίθεση του Ιράν – Απειλές για αντίποινα

Η ηγεσία των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης, με την οποία ενημερώνει του πολίτες για...

More Articles Like This