Το «ανθολόγιον» Σακελλαροπούλου

Ο ελληνικός λαός αξίζει βραβείο. Όχι για τη Μεταπολίτευση, αλλά για την υπομονή του που δεν έχει πάρει ακόμη στο κυνήγι με τις λεμονόκουπες τους ταγούς του για τις ανοησίες που προσβάλλουν τους θεσμούς και τα αξιώματα

Must Read

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε τη θητεία της ως Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς. Εκεί την υποδέχθηκε λίγο μετά την ορκωμοσία της ως… οικοδεσπότης ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, την ανέβασε σε ένα πόντιουμ με «πλάτη» τον Παρθενώνα και στάθηκε ισότιμος δίπλα της μπροστά στις κάμερες για να παρακολουθήσει τη δήλωσή της υπέρ του νεοεκλεγέντος προέδρου Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, την εξευτέλισε θεσμικά κατά παράβαση κάθε έννοιας πρωτοκόλλου: Ο πρέσβης μιας ξένης χώρας, της υπερδύναμης έστω, εξισώθηκε με την αρχηγό του ελληνικού κράτους. Για να δεχθεί αυτή την αντιθεσμική αβαρία η Πρόεδρος πιθανόν και να του «χρωστούσε» κάποιον καλό λόγο που είχε πει για εκείνη. Η απόφαση που εξεδόθη επί των ημερών της στο ΣτΕ για την έκδοση του Ρώσου Μίστερ Bitcoin στη Γαλλία, όπως ήθελαν οι ΗΠΑ, και όχι στη Μόσχα, όπως ήθελε ο Πούτιν (σήμερα που μιλάμε ο συγκεκριμένος Ρώσος βρίσκεται στην Αμερική), ήταν νομικώς στέρεα και αυτό εξετιμήθη πολύ από τους συμμάχους μας. Η Αρχαία Αγορά ήταν το πρώτο μεγάλο unfair της Προέδρου, που μας οδήγησε από πολύ νωρίς στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά με την επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη.

Ακολούθησε πλήθος άλλων: Η προσωρινή αφαίρεση της ελληνικής σημαίας μέσα από το γραφείο της, η απομάκρυνση των καριοφιλιών της Επανάστασης από το γραφείο Προέδρου (ήταν εκεί από την εποχή Τσάτσου), η απόπειρα κατάργησης της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου από τα αγήματα, η ενόχλησή της για τον θόρυβο που κάνουν τα τσαρούχια των Ευζώνων στην Ηρώδου του Αττικού, η άρνησή της να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η άστοχη παρουσία της σε συσσίτια δίπλα στον κύριο της ΜΚΟ κουζίνας, που του ασκήθηκε δίωξη, το μετάλλιο που πήγε να δώσει με διάταγμα που ανακάλεσε ο ∆ένδιας στον υπεύθυνο της ΜΚO που καθύβριζε τους άνδρες του Λιμενικού, η συμμετοχή της στα επινίκια του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών στο By the glass, η ανύπαρκτη διεθνής παρουσία της (ελάχιστες οι επισκέψεις), η απόφασή της να δεχθεί έλεγχο Τούρκων πρακτόρων στην αίθουσα διαπιστευτηρίων όπου μίλησε στη γλώσσα του στον Ερντογάν, ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Έφθασε να διαγράψει με photoshop από φωτογραφία σε επετειακή εκδήλωση στη Μάνη στους εορτασμούς του 2021 τη Γιάννα Αγγελοπούλου επειδή την καταπίεζε το εκτόπισμά της. Στη θέση της Γιάννας υπήρχε μια μεγάλη συστάδα γκαζόν μετά την αφαίρεση της φιγούρας της.

Όλα αυτά τα χρόνια το Μαξίμου έβαζε τα τρολ του να μας (μου) κάνουν χυδαίες προσωπικές επιθέσεις στο διαδίκτυο, κυρίως στο facebook και το twitter. Tα θυμάμαι ένα ένα, ειδικώς τα επώνυμα: εκσυγχρονιστές ή νεομητσοτακικοί οι περισσότεροι, υπό την έννοια ότι ανακάλυψαν τη Ν.∆. στα γεράματά τους και υπερασπίζονταν τις επιλογές της. Υπάρχει και Θεός όμως. Πάντοτε το πίστευα. Η Πρόεδρος, ευρισκόμενη στο πλατύσκαλο του αποχαιρετισμού, θέλησε να κάνει ένα δώρο σ’ εμάς τους ενοχλητικούς που τόσα χρόνια λέγαμε στον κύριο πρωθυπουργό «Κυριάκο, να τη χαίρεσαι!». Η Πρόεδρος θέλησε στας δυσμάς της δημόσιας διαδρομής της να μας αποχαιρετήσει από εκεί που ξεκίνησε το άχρωμο πολιτειακό ταξίδι της: από την περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. Από τη Στοά του Αττάλου αυτή τη φορά, στην οποία το 2003, επί ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., υπεγράφη η συνθήκη διεύρυνσης της Ένωσης με την Κύπρο μας μέσα. Έργο Κρανιδιώτη και Πάγκαλου. ∆υστυχώς το φίνις της Προέδρου δεν θα έχει τίποτε από αυτή τη λαμπερή τελετή στην οποία οικοδεσπότης ήταν ο Κώστας Σημίτης. Μήνες μετά το λάθος της να απαρνηθεί τον ρυθμιστικό της ρόλο και να πανηγυρίσει για λογαριασμό των κομμάτων που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Πρόεδρος ξεπέρασε τον εαυτό της με το νέο ατόπημά της. Αυτή τη φορά συμμετέχει σε «παράτα» του δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Χάρη ∆ούκα για τη Μεταπολίτευση. Θα παραλάβει μάλιστα από τα χέρια του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ το… «βραβείο Μεταπολίτευσης» στον ελληνικό λαό!

Ο Δούκας

Ο ελληνικός λαός πράγματι αξίζει, δικαιούται βραβείο. Άλλά όχι για τη Μεταπολίτευση, αλλά για την υπομονή του που δεν έχει πάρει ακόμη στο κυνήγι με τις λεμονόκουπες τους ταγούς του για τις ανοησίες αυτές που προσβάλλουν τους θεσμούς και τα αξιώματα. Βραβείο αξίζει επίσης και στους δύο πρωταγωνιστές ∆ούκα και Σακελλαροπούλου: Όσκαρ πολιτικής ανοησίας. Αυτό θα έπρεπε να τους απονεμηθεί. Στον πρώτο που καθιστά άθυρμά του την αρχηγό του κράτους λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη που απεδέχθη προθύμως τον ρόλο του αθύρματος.

∆εν περιγράφω άλλο, δεν χρειάζεται, δεν είμαι πια μόνος, έληξε η πενταετής μοναξιά μου. Ο Ρ/Σ Σκάι χαρακτήρισε χθες «τσιρλίντερ» του ∆ούκα την Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, τα Παραπολιτικά FM του λιμένος τη χλεύαζαν. Αφού αναφωνήσω ακόμα μια φορά «Κυριάκο, να τη χαίρεσαι», σκοπεύω να σιωπήσω οριστικά για την Πρόεδρο.

ΥΓ. 1: Το σημερινό κείμενο το αφιερώνω στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος μου επιχειρηματολογούσε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί μακρόν στις αρχές του 2020 πόσο καλή Πρόεδρος θα ήταν το πουλέν του, η κυρία Σακελλαροπούλου.

ΥΓ. 2: Έπρεπε να φθάσει στας δυσμάς της θητείας της η Πρόεδρος για να χειροκροτήσει με πάθος και παρατεταμένα τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων ∆υνάμεων στη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στον Στρόβολο Λευκωσίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής ∆ημοκρατίας. Την είδα στο αγαπημένο μου ΡΙΚ να επιδίδεται σε άκρατο παλαμακισμό. Χάρηκα γι’ αυτό, αλλά προσωρινώς. Ακολούθησε το νέο έπος!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η συγκεκριμένη ταίριαζε όμως στη woke μετάλλαξη της ΝΔ και των θεσμών που επιχείρησε το σημιτικό ιερατείο. Στο μέλλον, η προεδρία ίσως αποκαταστήσει μέρος του χαμένου κύρους της με έναν πρόεδρο λιγότερο διχαστικό και προκλητικό. Η ΝΔ όμως δεν θα αναρρώσει. Οπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ μεταλλάχθηκε σε έξαλλο woke αριστεροφιλελέ σύστημα αγκαλιά με τα πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, έτσι άλλαξε και η ΝΔ. Οπότε η έκφραση της δημοκρατικής κεντροδεξιάς και δεξιάς θα έρθει με άλλους τρόπους. Πιθανώς το ίδιο να συμβεί με την πατριωτική αριστερά που δεν στεγάζεται φυσικά στα πολιτικά τσίρκα που λέγονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γερμανική συνταγή δηλαδή.

  2. σε πείραξε η απομάκρυνση τών καριοφιλιών τής επανάστασης και δεν σε ξένισε ο τρόπος που απάντησε ο ΒΜ στο sms και στο περιεχόμενό του που έστειλε η σύζυγος τού Κυριάκου. Τουλάχιστον ο πρέσβης ήταν πρέσβης μιας υπερδύναμης , ο πρόεδρος τι αντιπροσωπεύει και συμπεριφερεται με αυτόν τον τρόπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερουλάνος: «Ο Ανδρουλάκης κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις και για αυτό μου επιτίθεται»

Για την επίθεση που έχει δεχτεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ -...

More Articles Like This