Η λαθροεισβολή δεν είναι κανονικότητα

Τι σχέση έχουν οι άνθρωποί μας με αυτό που το Κοράνι επιτάσσει ως επέκταση με τη μετανάστευση;

Must Read

Θυμάστε το συνοφρυωμένο, σκληρό ύφος με το οποίο πόζαρε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως ΥΠΕΘΑ, σαν τον Μακάρθουρ στην παράδοση της Ιαπωνίας; Τελικά, μάλλον οφειλόταν στο ότι τον στένευαν τα παπούτσια. Όταν ανέλαβε στο υπουργείο Μετανάστευσης, μερικοί, έχοντας μασήσει από το ύφος, που θύμιζε τον θρυλικό Αρχιλοχία των Πεζοναυτών στο «Full Metal Jacket», που ήταν κανονικός Αρχιλοχίας, πίστευαν πως ο νέος διαχειριστής αυτού του «παλουκιού» θα επεδείκνυε μια πολύ πιο αποτελεσματική αυστηρότητα. Κοίτα, όμως, που μπορεί ο Νότης Μηταράκης να υπολειπόταν τουλάχιστον ενάμιση κεφάλι του ευσταλούς Καβαλιώτη, όμως ήταν στην πράξη πολύ πιο τζόρας. Παρένθεση, δε: τον Νότη, να ξέρετε, από το επόμενο πόστο, στο Προ.Πο. δεν τον έφαγε το ότι πήγε τριήμερο με την οικογένειά του.

Τον έφαγε το ότι για τις νέες ταυτότητες τόλμησε να δεχθεί αντιπροσωπία της Ιεράς Συνόδου και να ακούσει την άποψη της Εκκλησίας, της Κιβωτού της εθνικής μας ταυτότητας για το ζήτημα. Εξανέστησαν τότε οι μπροοδευτικοί εκτός, αλλά και κάτι ανακυκλωμένοι κομμουνιστές εντός και πέριξ του Μαξίμου. ∆ιότι στο ημέτερο δοβλέτι άποψη μπορεί να έχουν ακόμη και κάτι ημίτρελοι του γιατρού, αλλά, όχι, δεν έχει ο μόνος θεσμός που είναι αρχαιότερος του κράτους μας και στον οποίο οφείλουμε το γεγονός πως εγώ σας γράφω στα Ελληνικά, εσείς τα καταλαβαίνετε και όλοι μαζί νιώθουμε Έλληνες. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Παναγιωτόπουλος, λοιπόν, προσφάτως είπε διάφορα λογικά, που τα ξέρουμε και τα νογάνε όσοι έχουν μισό δράμι μυαλό για τη λαθρομετανάστευση. Αλλά μαζί με τα λογικά αμόλησε και αυτός μια απρεπή, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος, παρόλα, ενώ «ξέχασε» τα σημαντικότερα. Παρομοίασε τη Σάρα και τη Μάρα που μπουκάρει παράνομα στα σύνορά μας με τους Έλληνες που ήρθαν πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και αυτούς που πήγαν μετανάστες. Αυτό μου γύρισε λίγο το μάτι ανάποδα, όπως και σε άλλους, για πολλούς λόγους.

Πρώτον, διότι προσπαθεί να εμφανίσει ως κάτι συμπαθές και κανονικό κάτι που δεν είναι τίποτα από τα δύο, και, δεύτερον, διότι βασίζεται σε μια τεράστια διαστρέβλωση. Οι Έλληνες πρόσφυγες, επιζήσαντες από τη Γενοκτονία με δράστες αυτούς που κωλοτρίβεται ο Γεραπετρίτης, δεν μπούκαραν σε ξένη χώρα.

Ήρθαν στη Μάνα τους. Οι δε Έλληνες μετανάστες στη συντριπτική πλειονότητά τους πήγαν νόμιμοι στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Αυστραλία κ.ά. Οι δύο εκ μητρός Μαυρομματαίοι προπαππούδες μου πήγαν μετανάστες στις ΗΠΑ στις αρχές του προηγούμενου Αιώνα και πέρασαν και οι δύο κανονικότατα από το Ellis Island. Και ξέρετε από τι κόσκινο περνούσαν εκεί. Η θεία μου στη Μελβούρνη για να πάει πέρασε επίσης από σαράντα κόσκινα. Οι Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία, στο πρώτο μεγάλο κύμα μεταπολεμικά, όχι μόνο πήγαν νομιμότατα και έπειτα από ιατρικές εξετάσεις, αλλά εκεί είχαν ήδη εξασφαλίσει θέση εργασίας. Τι σχέση έχουν λοιπόν οι δικοί μας άνθρωποι με αυτό που το Κοράνι επιτάσσει ως επέκταση διά της μετανάστευσης; Γιατί δεν πάνε στις πλούσιες ομόδοξες ισλαμικές χώρες τους, στη Σαουδική Αραβία, στα Εμιράτα, στην Ιορδανία; Γιατί η επέκταση πρέπει να γίνει στους «απίστους», δηλαδή σε μας.

Αντί να αρχίσει τα ψυχοπονιάρικα ο κ. Υπουργός, που μας τα είπαν κι άλλοι με μόνιμο αριστερό κακομοίρικο ύφος, ας πάει στον πολιτικό προϊστάμενό του, τον Πρωθυπουργό ντε, και να του πει τα σημαντικά που παρέλειψε στις δηλώσεις του. Να πει στον Μητσοτάκη πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μαζική εισβολή παρανόμων, να του εισηγηθεί μόνο κλειστά κέντρα κράτησης, κόψιμο των επιδομάτων και αυτό που πρότεινε η Αφροδίτη Λατινοπούλου στην πρώτη της ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο -το σωστό να λέγεται- ήταν βολή στο ∆όξα Πατρί του προβλήματος: να ηγηθεί η Ελλάδα πρωτοβουλίας, ώστε η Ε.Ε. να νομοθετήσει πως όποιος μπει παράνομα στην Ευρώπη θα χάνει για πάντα το δικαίωμα να αιτηθεί άσυλο, θα κρατείται σε κλειστά κέντρα ως την απέλασή του, χωρίς μπικικίνια, χαλάλ γκουρμέ γεύματα, σπίτι και σερμπέτια.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κασσελάκης: «Προβοκάτσια» τα περί SMS υποστηρικτών του για μπλοκάρισμα της Κεντρικής Επιτροπής

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ το βρἀδυ της Πέμπτης. Μετά το SMS  που κυκλοφόρησε, το οποίο...

More Articles Like This