Υπάρχουν ευθύνες και πλέον του σουβλατζή

Must Read

Κάποιοι πριν από εμάς είπαν: «Στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς. Στον πόλεμο οι γονείς θάβουν τα παιδιά». Ψάχνοντας στο Google, βρήκα τον «Κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας των στρατευμάτων 20-2» εκδόσεως 2017, ο οποίος αναφέρει: «…23. Ο ∆ιοικητής υπέχει: α. ∆ιοικητική (πειθαρχική) ευθύνη για ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάδα ή το Συγκρότημα που διοικεί, εφόσον υφίσταται προς τούτο νομική του υποχρέωση, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς και διαταγές, και ήταν αντικειμενικώς ικανός σε θέση να ο πράξει. β. Αστική ευθύνη κατά τα οριζόμενα σε ειδικότερα νομοθετήματα, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν… κ.λπ.»

Προς τι όλα αυτά; ∆ιότι στον Στρατό υπάρχουν ευθύνες του διοικητή, ενώ στις κυβερνήσεις όχι. Μερικές κυβερνητικές εφημερίδες τσαντίστηκαν επειδή οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών κριτικάρουν τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθούν να συνδέσουν το θέμα με κομματικές διαδρομές. ∆εν τις είδα όμως να συνδέουν το προσφάτως τηρηθέν ενός λεπτού σιγής στη Βουλή με κόμματα και παρατάξεις. Βεβαίως και τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο (με τη… Ρωσία), αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα 57 θύματα, κι ας το χωνέψουν μερικοί ότι οι ευθύνες δεν σταματούν στον σουβλατζή, ο οποίος ενδεχομένως άργησε να φέρει τα σουβλάκια και ο σταθμάρχης έβγαινε και κοίταγε αν έρχονται, με αποτέλεσμα «πάμε κι όπου βγει».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίτημα από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική προστασία

Μετά τις πρόσφατες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, το επιτελείο του κατέθεσε αίτημα για στρατιωτικό αεροσκάφος και οχήματα για...

More Articles Like This