Ποδιά και πειθαρχία πίσω, για να πάμε μπροστά

Η ομοιόμορφη σχολική ενδυμασία, η πειθαρχία, η έπαρση Σημαίας και η προσευχή έβγαλαν επί δεκαετίες καλύτερους πολίτες, με γνώσεις

Must Read

Καμιά φορά, για να διορθώσεις τα πράγματα πρέπει να πας πίσω, σε παραδοσιακές, δοκιμασμένες λύσεις. Είδατε πώς αντέδρασε η αριστερίλα στην πρωτοβουλία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και της Διεύθυνσης για ομοιόμορφη ενδυμασία των μαθητών, που θα φέρουν και το σήμα του Σχολείου. Τα γνωστά μηδενιστικά κνώδαλα πάσης απόχρωσης αντέδρασαν όπως οι βρικόλακες στον αγιασμό και στο φως του ήλιου.

Εβγαλαν αφρούς ουρλιάζοντας, τα μάτια τους ξύριζαν ανάποδα, διότι η ενέργεια αμφισβητεί μία από τις καταστροφικές και ηλίθιες «κατακτήσεις» που επέβαλε, αρχές του 1980, η αριστερά, μέσω της ενοχικής χαζοδεξιάς, τότε της κυβέρνησης Ράλλη, την κατάργηση της λεγόμενης «ποδιάς».

Η ποδιά, η σχολική στολή, φέρνει ομοιομορφία, ενισχύει την πειθαρχία. Μόνον ανόητοι ή ανώμαλοι προτιμούν τα κορίτσια να πηγαίνουν μισόγυμνα, σαν πουτάνες στο κλαρί, και τα αγόρια σαν μέλη συμμορίας στο L.A. Οι γονείς απαλλάσσονται από τον καθημερινό βραχνά τού τι να φορέσουν τα παιδιά τους, τα παιδιά δεν ξεχωρίζουν από φίρμες, είναι όλα ίσα, και αυτό που θα τα ξεχωρίσει είναι η ευγενής άμιλλα και η αριστεία, άλλα δύο που μισούν οι κατσαρίδες της πολιτικής και της παιδείας, που τρέφονται από την αναρχία, την απειθαρχία, το μπάχαλο των αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Το έχω ξαναγράψει: η αριστερά το φυσάει και δεν κρυώνει διότι, 106 χρόνια μετά την ίδρυση του ΣΕΚΕ και τον ανηλεή πόλεμο στο Εθνος, στην ιδέα και στους πυλώνες του, έχει κάνει μια τρύπα στο νερό. Παλεύουν να σκοτώσουν τον Παπαρρηγόπουλο στην Ιστορία, να αμφισβητήσουν και ξαναγράψουν τα πάντα, αποδομώντας τη διαχρονική ύπαρξη και συνέχεια του Ελληνισμού, και ηττώνται κατά κράτος, αφού όλα τους βασίζονται στο ψεύδος, στο μίσος και στον φθόνο, και έχει τόση σχέση με την επιστημονική σκέψη όση εγώ με το μπαλέτο.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να λερώσουν και ξεχαρβαλώσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όμως η βασιλεία της μπίχλας και του μηδενισμού φτάνει στο τέλος της, διότι, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχαν τίποτα για να αντικαταστήσουν αυτά που λερώνουν και γκρεμίζουν. Ετσι, έρχεται η Ανάγκη βασισμένη πάνω στην πραγματικότητα για να διεκδικήσει την παλινόρθωση της ευπρέπειας, του φιλότιμου, της γενναιότητας, της πειθαρχίας, του αυτοσεβασμού και του αυτοσεβασμού των άλλων.

Ερχονται όλες οι αξίες του Ελληνικού Τρόπου, που τον επιτάσσει και το Σύνταγμα, για να διεκδικήσουν ξανά την κυρίαρχη θέση τους, να διώξουν τον μηδενισμό, τη βρομιά, το μπούλινγκ, την καφρίλα, την αγραμματοσύνη, τον ατομισμό και τον ομαδικό κανιβαλισμό σε βάρος συμμαθητών και διδασκόντων.

Οσοι θυμούνται ή ακούνε αφήσεις των παλαιότερων αντιλαμβάνονται πως πρέπει να πάμε πίσω ολοταχώς. Η ομοιόμορφη σχολική ενδυμασία, η πειθαρχία, με πρωινή συγκέντρωση – αναφορά, η έπαρση Σημαίας, η προσευχή, οι ποινές και οι αμοιβές έβγαλαν επί δεκαετίες καλύτερα παιδιά, καλύτερους πολίτες, με περισσότερες γνώσεις, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, με καλύτερη γνώση του βασικού εργαλείου πολιτισμού και ελευθερίας, της Ελληνικής Γλώσσας, με σχεδόν ανύπαρκτη εγκληματικότητα των παιδιών στα σχολεία και στους δρόμους.

Τώρα απολαμβάνουμε τους δύσοσμους καρπούς της δυστοπίας που δημιούργησε η Κεντροδεξιά, παραχωρώντας έδαφος στους μηδενιστές. Προφανώς και παίζει ρόλο η οικογένεια, όμως το κράτος οφείλει να υπηρετεί τον συνταγματικό του σκοπό για την εθνική, ηθική και θρησκευτική ανατροφή των παιδιών. Εκείνες οι μεταρρυθμίσεις και η κατηφόρα που ακολούθησε, με κατάργηση όχι μόνο των Επιθεωρητών και της ποδιάς, αλλά κάθε έννοιας πειθαρχίας, χωρίς κανείς να φοβάται κανέναν, αφού κανείς δεν ελέγχεται, κανείς δεν αξιολογείται, κανείς δεν τιμωρείται, ούτε ανταμείβεται δίκαια, απέτυχαν και πλέον δημιουργούνται φαινόμενα βίαιης παρακμής.

Η κοινωνία είναι έτοιμη, η πλειονότητα των γονιών νιώθει την ανάγκη για μερικά αποφασιστικά βήματα πίσω, σε ένα ευπρεπές και πειθαρχημένο Ελληνικό Σχολείο, που θα διδάσκει Φιλοτιμία, Πατριωτισμό, Σεβασμό, Αυτοσεβασμό και Αριστεία. Σε αυτή την ανάγκη θα πρέπει να ανταποκριθεί με τόλμη και αποφασιστικότητα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ο Πρωθυπουργός, με μια θεραπεία-σοκ, αδιαφορώντας για τις οιμωγές των πρωταιτίων της παρακμής, της μηδενιστικής αριστεράς, που έχει ανάγκη αυτή τη δυστοπία για να στρατολογεί ανδράποδα, ιδεοληπτικούς δούλους για τον στρατό των κομματόσκυλων που έχει ανάγκη για να επιβιώσει.

Πάμε μερικά βήματα πίσω, για να πάρουμε φόρα για ένα λαμπρό μέλλον, για απάτητες κορυφές, μακριά από τη λάσπη της καφρίλας, των βανδασλισμών, των λιντσαρισμάτων, της αγραμματοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – H τιμή εκκίνησης

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα 2024-2025. Τα νοικοκυριά με δυσκολία τα βγάζουν...

More Articles Like This