Επικίνδυνα παιχνίδια στην ακριτική Θράκη

Ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής έχει απλώσει τις δομές του ανενόχλητος σε όλη την περιοχή μας, εργαλειοποιώντας τους μουσουλμάνους

Must Read

Το πρωτοφανές περιστατικό της εκδιώξεως του νόμιμου μουφτή Κομοτηνής από το «τέμενος του Πλατάνου» της Ξάνθης, όταν αποπειράθηκε να λειτουργήσει, μόνο τυχαίο ή αυθόρμητο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μία σειρά από γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες αυτό δείχνουν.




 

Ο βασικός υποκινητής και δράστης του επεισοδίου ήταν ο πολιτευτής του μουσουλμανικού κόμματος DEB Χουσεΐν Μπαλτατζή. Ο εν λόγω κύριος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου. Είναι επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας ∆υτικής Θράκης» (ως «∆υτική» βλέπουν την ελληνική Θράκη, φυσικά, μόνον όσοι βρίσκονται… ανατολικά της!). Ο σύλλογος αυτός είχε διοργανώσει το καλοκαίρι μουσική εκδήλωση στην Κομοτηνή, με γνωστή Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια, που τραγούδησε την τουρκική εκδοχή του «εμβατηρίου της Σμύρνης» (εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ στην ιωνική πόλη, που οδήγησε στην Καταστροφή της). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Ο Μπαλτατζή, όμως, έχει στενές επαφές και συνεργασία με τους παράνομους τουρκομουφτήδες της Θράκης. ∆εν είναι διόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι λίγες ημέρες πριν το επεισόδιο (11 Οκτωβρίου) ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με εκπροσώπους του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας», τους δύο παράνομους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και τον Οζάν Αχμέτογλου, που δηλώνει πρόεδρος του καταργημένου (και άρα παρανόμως λειτουργούντος) συλλόγου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», ενώ είναι και στέλεχος του DEB. Οι επαφές του τελευταί-
ου με κύκλους των Σκοπίων (χάρη και στη δημοσιογραφική του ιδιότητα) προφανώς δεν είναι άσχετες με τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της μοναδικής μη μουσουλμάνας υποψήφιας ως εκπροσώπου των «εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας»!

Τέλος, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ούτε το γεγονός των εκτεταμένων καταστροφών και βανδαλισμών του χριστιανικού κοιμητηρίου του θρησκευτικά μεικτού χωριού της Ξάνθης, των Κιμμερίων, που συνέβη στις 12 Οκτωβρίου. Η βεβήλωση του χώρου προφανώς και δεν αποτελεί ένα απλό περιστατικό από τα συνηθισμένα, δυστυχώς, ανάλογα που συμβαίνουν κατά καιρούς σε όλη τη χώρα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πού και πότε αυτό συνέβη. Είναι προφανές ότι οι εξτρεμιστές του τουρκικού προξενείου, λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης μεταξύ των χριστιανών κατοίκων της περιοχής και των πολλών και κατά κανόνα φιλήσυχων μουσουλμάνων της Θράκης μας, κάνοντας παράλληλα και επίδειξη ισχύος.

Εργαλειοποίηση

∆εν είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι της Θράκης εργαλειοποιούνται από τους εγκάθετους της Άγκυρας. Ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής έχει απλώσει τις δομές του ανενόχλητος σε όλη την ακριτική μας περιοχή. Η αβελτηρία των κρατικών Αρχών είναι διαχρονική και χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση και την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών. Τόσο τα γραφεία Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που υπάρχουν στις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θράκης μας, όσο και αυτά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν αποψιλωθεί από έμπειρο και πολύπειρο προσωπικό, σε αντιδιαστολή με το τουρκικό προξενείο που στελεχώνεται από διπλωμάτες και αξιωματούχους καριέρας και αποτελεί ιδιαίτερο προσόν στα βιογραφικά όλων η υπηρεσία τους στο εν λόγω προξενείο.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρξε δημόσια πρωτοβουλία κατοίκων της Θράκης, με την οποία συγκεντρώθηκαν πολλές χιλιάδες υπογραφές κατοίκων της περιοχής, με αίτημα την κατάργηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενός οργανισμού που δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία να υφίσταται και να λειτουργεί στην καρδιά της ακριτικής μας αυτής περιοχής. Η ελληνική Πολιτεία κώφευσε επανειλημμένως στο εύλογο αυτό αίτημα των συμπατριωτών μας.

Ίσως ήρθε επιτέλους η στιγμή να αρθεί ενώπιον των ευθυνών της.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και άλλα εκατομμύρια στον Ζελένσκι, απειλεί η Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων.Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε στο Κίεβο...

More Articles Like This