Φιλοδώρημα από τον Νίγηρα!

Φίλοι σερβιτόροι και ντελιβεράδες, προσέξτε! Και εκατομμύρια αν σας χαρίσουν οι πελάτες, να πείτε ότι σας τα ’δωσε μια θειά σας από την Αφρική

Must Read

Η μεγαλοσύνη και η ηθική ανωτερότητα των ημιθεϊκών μορφών που κυβερνούν με στιβαρό (ξεζουμίζει γρανίτη με μια σφιξιά) χέρι την Ελλάδα μας δεν έχουν προηγούμενο. Θα επιτρέψουν ακόμα και στους μπιθουλέους αγγαρειομάχους των ταβερνείων, των καπηλειών, των σφαιριστηρίων, των μπουζουκομάγαζων, των καφετεριών και των τυροπιτάδικων να εισπράττουν μέχρι 3.600 ευρώ τον χρόνο (300 τον μήνα μάς κάνει αυτό) δίχως να καταβάλλουν τα μισά με τη μορφή φόρου στο κράτος, δηλαδή στον πατισάχ Μητσοτάκη.

Τριακόσια ευρώ τον μήνα δεν τα λες και λίγα. Οι μουτσούνες που έχουν κυβερνήσει και κυβερνούν την Ελλάδα θεωρούν προσωπική αποτυχία το να σου μείνει μισό τσέντουλο στην τσέπη κι ένα οικοπεδάκι στα Λιόσια, δίχως να περάσουν αμφότερα, ολοσούμπιτα σε fund, το οποίο όλως τυχαίως θα έχουν, κατέχουν, ελέγχουν ή διοικούν συγγενείς και φίλοι.

Κι αν είναι παραπάνω; Αν ο αγγαρειομάχος σερβιτόρος ή ντελιβεράς παραείναι καλός στη δουλειά του και το φιλοδώρημα είναι περισσότερο; Αν του γίνει έλεγχος από την Εφορία, μπορεί να πει ότι τα φράγκα του ‘στελνε μια θειά του από τον Νίγηρα (δοκιμασμένη συνταγή, πιάνει στα δικαστήρια) που είναι μπρούκλισσα και τον υπεραγαπά. Υπάρχει επίσης η επιλογή να μη χρειαστεί καν να γίνει έλεγχος από την Εφορία, την ΑΑΔΕ, την τρόικα ή το FBI. Οι πελάτες να του τα δίνουν μετρητά – κάτι το οποίο προτείνει στα πολύ σοβαρά η στήλη. 

Αν δίνεις φιλοδώρημα σε σερβιτόρο ή ντελιβερά με κάρτα, σε πολιτικό επίπεδο, είναι σαν να χαρίζεις το μισό στην οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία εδώ κι έναν αιώνα δηλώνει «οικονομικά φιλελεύθερη», την ίδια στιγμή που εξασφαλίζει το παντεσπάνι της από το Ελληνικό Δημόσιο, από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Και η ειρωνεία του πράγματος: από τα 3.600 ευρώ και πάνω θα φορολογούνται τα φιλοδωρήματα των αγγαρειομάχων αλλά με τον νόμο 5026/2023 απαλείφθηκε η υποχρέωση πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών να δηλώνουν μετρητά στο «πόθεν έσχες» τους που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις τραπεζών, εφόσον το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ καθώς και κοσμημάτων και έργων τέχνης που έχουν αξία άνω των 40.000 ευρώ.

Δουλέψτε, κορόιδα, πληρώστε φόρους και μην ξεχνάτε να δηλώνετε το ευρώ το οποίο σας άφησε ως φιλοδώρημα όταν ήρθε στο τσακίρ κέφι ο μπαρμπα-Μήτσος, που γλέντησε όταν πήρε το εφάπαξ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας: Επεισόδια και προπηλακισμοί

Μέρα με τη μέρα όλο και ξεφεύγει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον «πόλεμο» να έχει μεταφερθεί εκτός από...

More Articles Like This