Σημαία και γλώσσα κουρελόπανα

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν, που, δυστυχώς, το ακολουθούν πολλοί. Δήμοι και μη

Must Read

Στη φωτογραφία Νο 1 βλέπουμε κάτι που δείχνει και συνηθισμένο και ωραίο. Ένα στάδιο, το Ζηρίνειο στην Κηφισιά. Η λήψη έγινε χθες το πρωί. Αν προσέξουμε λίγο τις λεπτομέρειες θα δούμε την ασχήμια και τον αφελληνισμό που κραυγάζουν.

Φωτό Νο1

Λεπτομέρεια 1η: Μία εβδομάδα πριν από την εθνική εορτή του ΟΧΙ η σημαία μας κυματίζει στο Ζηρίνειο σκισμένη από τον αέρα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (υπεύθυνος σταδίου, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, πολιτικοί κ.ά.) ασχολήθηκε με την αντικατάστασή της (φωτό 2). Τόσο τους νοιάζει το σύμβολο για το οποίο έχυσαν το αίμα τους τα παλικάρια μας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Φωτό Νο2

 

Λεπτομέρεια Νο 2: Στην αφισάρα του δήμου που στήθηκε στο στάδιο βλέπουμε δύο συνθήματα στην αγγλική: Deep roots και unstoppable force (φωτό 3). Δηλαδή «βαθιές ρίζες» και «ασταμάτητη δύναμη». Επίσημο δημοτικό πανό χωρίς μισή λέξη στην ελληνική πλην του «Δήμος Κηφισιάς».

Φωτό Νο3

 

Τόσο τους νοιάζει η γλώσσα μας. Μα, επιτέλους, το δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε αυτή την αμερικανοτσολιάδικη γελοιότητα πού απευθύνεται; Σε Λονδρέζους, Τεξανούς, δημότες της Καμπέρα, στον πρίγκιπα Ουίλιαμ ή στον Τραμπ; Αν ναι, να πάει ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς να ζητήσει να πληρώσουν δημοτικά τέλη οι Λονδρέζοι, οι Τεξανοί, οι Κεμπανέζοι, ο πρίγκηψ Ουίλιαμ και ο Τραμπ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ότι ο Δήμαρχος Κηφισιάς είναι πολύ νέος στην ηλικία κι αντιπροσωπεύει τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα που δυστυχώς η περιφρόνηση και η αμάθεια που δείχνουν προς τη γλώσσα μας είναι μεγάλες όπως και η έλλειψη εθνική συνείδησης. Δε φταίνε όμως μόνο αυτοί, όπως τους μάθαμε…… .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύλληψη 19χρονης στη Χαλκιδική μετά από καταγγελία ότι χτύπησε 17χρονο με σκουπόξυλο

Μια 19χρονη συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές μετά από καταγγελία 17χρονου πως τον χτύπησε με ένα σκουπόξυλο γιατί δεν...

More Articles Like This