«Όλοι μας ξεσηκωθήκαμε»

Must Read

Μέρες που έρχονται… Το ΕΑΜ ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1941. Με προκήρυξή του μας βεβαιώνει ότι «...όλοι μας (δηλαδή όλοι τους) ξεσηκωθήκαμε σαν ένας άνθρωπος στις 28 Οκτώβρη 1940 – υπογραφή ΕΑΜ» και τούτο (ξεσηκώθηκαν δηλαδή) διότι ο Μεταξάς «προσπάθησε, αλλά δεν το κατόρθωσε να υποτάξει την Ελλάδα στους Χίτλερ – Μουσολίνι».

Άρα, ξεσηκώθηκε το ΕΑΜ, το οποίο, όμως, ιδρύθηκε έναν χρόνο μετά! Λεπτομέρειες θα πείτε. Μπορεί. Πάντως, στο συντακτικό αυτό το λέμε σχήμα πρωθύστερο. Στην Ιστορία, απλώς απάτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Με το που γράψει κάποιος κάτι για ΚΚΕ ΕΑΜ ΕΛΑΣ κλπ και δεν είναι καλό ξυπνάνε τα ορφανά του Στάλιν κι αρχίζουν το κράξιμο… κλασική περίπτωση βλάβης

  2. Όταν τα άγρια χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρέσβης πήρε την αποστομωτική απάντηση στο ιταμό τελεσίγραφο “λοιπόν έχουμε πόλεμο”, ο λαός εκείνη την ώρα έκλανε στα σεντόνια του. Βέβαια αμέσως ακολούθησε τον ηγέτη και δημιούργησε με θυσίες το έπος του ΄40. Επίσης ένας πόλεμος δεν γίνεται “γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια”, αλλά αποτελεί εφαρμογή επιτελικών σχεδίων. Δηλαδή ένας πόλεμος σχεδιάζεται και γίνεται πρώτα στα χαρτιά και για τον πόλεμο αυτόν ο Μεταξάς είχε προετοιμάσει τη χώρα. Ο ρόλος του εαμ γνωστός….

    • οι επιτελικοί, τα παιδιά των μεγαλοαστών ή αυτοί που στελέχωσαν το ΕΑΜ που ήταν ακόμη και ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Σεβαστείτε ρε λίγο την Ιστορία και μη σπιπλώνετε τη μνήμη ηρωικών παλικαριών που το είδος τους δεν υπάρχει σήμερα.

  3. Κύριε Μπολώση, ο παπούς μου -που δεν ήταν ποτέ Δεξιός- πολέμησε από την 1η ημέρα στην Αλβανία, μάλιστα με πεζοπορία από το Μεσολόγγι έφτασαν επάνω υπό συνεχείς ιταλικούς βομβαρδισμούς, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ιταλούς -2 ημερες πριν τη συνθηκολόγηση- και βρέθηκε στο Ρίμινι επί ένα χρόνο.
    Έτσι για την Ιστορια την οποία εσκεμμένα την κάνετε σαλάτα κατά το δοκούν …

  4. Κύριε Μπολώση -το οομά σας είναι κοντά την (Μ)Πόλωση- μάλλονε ξεχάσατε το αίτημα των φυλακισμένων ¨κομμουνιστών¨ προς τον κύριο του ΟΧΙ -που δεν το είπε ποτέ έτσι- να πολεμήσουν στο Μέτωπο, στην 1η γραμμή.
    Και μάλλον ξεχνάτε την απάντηση του δικτάτορα.
    Και πολύ περισσότερο ξεχνάτε ότι όλοι οι φυλακισμένοι δόθηκαν δέσμιοι στον κατάκτητη …
    Και βέβαια ξεχνάτε ότι οι 200 Ακροναυπλιώτες εκτελέστηκαν τελικά στο Σκοπευτήριο από τους αθώους Γερμανούς …
    _ Ξέρετε κάτι κ. Μπολώση, πρώτα ξεκινά η ατομική αντίσταση και μετά δημιουργούνται οι οργανώσεις … και επειδή μιλάτε ειρωνικά για το ΕΑΜ, ας μας πείτε ΠΟΤΕ ιδρύθηκε και ο ΕΔΕΣ, έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης … για τους μεγάλους αντίπαλους των Γερμανών στην Ήπειρο …

  5. “Το ΕΑΜ ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1941”.
    Γιατι;;
    Διοτι, την 22 Ιουνιου 1941, η Γερμανια επετεθη στην Σοβιετια του Σταλιν.
    Μεχρι τοτε Χιτλερ και Σταλιν ηταν συμμαχοι.
    Μεχρι τοτε, οι κομμουνιστες ολης της Ευρωπης, ησυχαζαν.

    • έγινε από βενιζελικά στελέχη. Αυτοί είχαν τη μεγαλύτερη δύναμη στην αρχή έναντι των κομμουνιστών. Οι περισσότεροι ανήκαν στους απότακτους του 1935. Το ΕΑΜ ιδρύθηκε μετά τον τρομερό λιμό του χειμώνα του 1941. Οι κομμουνιστές επικράτησαν, δυστυχώς, στην ηγεσία του σχεδόν τον τελευταίο χρόνο της Κατοχής. Ακόμη και στα Δεκεμβριανά οι φωνές των μη κομμουνιστών ήταν ισχυρές. Μη γράφεις ότι να’ ναι.

    • Ο ΕΔΕΣ που ιδρύθηκε μερικές ημέρες ενωριτερα, για τον ΙΔΙΟ λόγο ιδρύθηκε τότε;
      Εάν ΝΑΙ τότε ο Στάλιν ήταν πολύ μάγκας …
      Εάν ΟΧΙ τότε αγαπητέ μου είσται εμπαθής …
      ΥΓ1: Για πες μας ποιοι τελικά έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στη νίκη έναντι των Ναζί; Για πες μας δυο λογάκια για το Ανατολικό Μέτωπο σε σχέση με το Δυτικό. Για πες μας για τις φρικαλεότητες των Γερμανων στην ΕΣΣΔ σε σχεση με τη Δύση.
      ΥΓ2: Ο Χίτλερ και ο Στάλιν ήταν όχι σύμμαχοι, αλλά σε συμφωνία μη επίθεσης. Και βέβαια 3 χρόνια πριν ο Τσαμπερλεν πανηγύριζε με το κ_λόχαρτο της ειρήνης που έδειχνε στο αεροδρόμιο και το οποίο είχε ΣΥΝυπογράψει με το ίδιο πρόσωπο, τον Χίτλερ το 1938 με το οποίο παρέδιδε την τότε Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο.
      Τα θυμάσαι αυτά ή όχι;

  6. Στρατηγε, δεν γνωριζεις καλά την Ιστορια, γι΄ αυτο ανελαβαν οι θαμωνες του καφενειου του Τζιτζη, του επονομαζομενου και Μπιχλα, να σου την μαθουν , με την βοηθεια, βεβαιως-βεβαιως, του Περισσου.

  7. Οι άνθρωποι αυτοί δε φύτρωσαν τον Σεπτέμβριο του 1941, ούτε βρίσκονταν στην κούνια σε βρεφική ηλικία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Πάρα πολλοί είχαν πολεμήσει στα βουνά της Αλβανίας. Ευτυχώς που ήταν και το ΕΑΜ κι έκανε αντίσταση μαζική, μαζί με άλλες αντιστασιακές ομάδες, όχι πολυπληθείς όμως, γιατί οι περισσότεροι του παλαιοκομματικού κατεστημένου υπηρέτησαν, πλούτισαν και λιντζάρισαν την πατρίδα και τον λαό της μαζί με τους κατακτητές.

  8. Μήπως πρέπει να επαναληφθεί σήμερα ενάντια στο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΚΟ καθεστώς? Μήπως πρέπει ο λαός να βγεί στους δρόμους ενάντια στην κυβένηση που ξεπουλάει την προίκα της χώρας και καταπιέζει την κοινωνία με αντεθνικές αποφάσεις? Είναι πολλά τα μήπως και πρέπει να δράσουμε σαν λαός πριν μας καταστρέψουν οριστικά.

  9. σαν μια γροθια. Μήπως δεν είναι απάτη και είναι δυσκολία κατανόησης κειμένου ;

    • ήταν Έλληνες πολίτες που πολέμησαν στα βουνά τής Αλβανίας, δεν ξεφύτρωσαν σαν Εαμιτες στις 27 Σεπτεμβρίου 1941.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τους έβγαλε όλους τρελούς ο Άδωνις για το ξεκατίνιασμα Μητσοτάκη-Σαμαρά!

Τι κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσταξε δηλητήριο χθες από το βήμα της Βουλής για τον Αντώνη Σαμαρά, με...

More Articles Like This