Μέρες που έρχονται… Το ΕΑΜ ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1941. Με προκήρυξή του μας βεβαιώνει ότι «...όλοι μας (δηλαδή όλοι τους) ξεσηκωθήκαμε σαν ένας άνθρωπος στις 28 Οκτώβρη 1940 – υπογραφή ΕΑΜ» και τούτο (ξεσηκώθηκαν δηλαδή) διότι ο Μεταξάς «προσπάθησε, αλλά δεν το κατόρθωσε να υποτάξει την Ελλάδα στους Χίτλερ – Μουσολίνι».
Άρα, ξεσηκώθηκε το ΕΑΜ, το οποίο, όμως, ιδρύθηκε έναν χρόνο μετά! Λεπτομέρειες θα πείτε. Μπορεί. Πάντως, στο συντακτικό αυτό το λέμε σχήμα πρωθύστερο. Στην Ιστορία, απλώς απάτη.
Διαβάστε ακόμα:
Με το που γράψει κάποιος κάτι για ΚΚΕ ΕΑΜ ΕΛΑΣ κλπ και δεν είναι καλό ξυπνάνε τα ορφανά του Στάλιν κι αρχίζουν το κράξιμο… κλασική περίπτωση βλάβης
Όταν τα άγρια χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρέσβης πήρε την αποστομωτική απάντηση στο ιταμό τελεσίγραφο “λοιπόν έχουμε πόλεμο”, ο λαός εκείνη την ώρα έκλανε στα σεντόνια του. Βέβαια αμέσως ακολούθησε τον ηγέτη και δημιούργησε με θυσίες το έπος του ΄40. Επίσης ένας πόλεμος δεν γίνεται “γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια”, αλλά αποτελεί εφαρμογή επιτελικών σχεδίων. Δηλαδή ένας πόλεμος σχεδιάζεται και γίνεται πρώτα στα χαρτιά και για τον πόλεμο αυτόν ο Μεταξάς είχε προετοιμάσει τη χώρα. Ο ρόλος του εαμ γνωστός….
οι επιτελικοί, τα παιδιά των μεγαλοαστών ή αυτοί που στελέχωσαν το ΕΑΜ που ήταν ακόμη και ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Σεβαστείτε ρε λίγο την Ιστορία και μη σπιπλώνετε τη μνήμη ηρωικών παλικαριών που το είδος τους δεν υπάρχει σήμερα.
Κύριε Μπολώση, ο παπούς μου -που δεν ήταν ποτέ Δεξιός- πολέμησε από την 1η ημέρα στην Αλβανία, μάλιστα με πεζοπορία από το Μεσολόγγι έφτασαν επάνω υπό συνεχείς ιταλικούς βομβαρδισμούς, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ιταλούς -2 ημερες πριν τη συνθηκολόγηση- και βρέθηκε στο Ρίμινι επί ένα χρόνο.
Έτσι για την Ιστορια την οποία εσκεμμένα την κάνετε σαλάτα κατά το δοκούν …
Στρατηγε, δεν γνωριζεις καλά την Ιστορια, γι΄ αυτο ανελαβαν οι θαμωνες του καφενειου του Τζιτζη, του επονομαζομενου και Μπιχλα, να σου την μαθουν , με την βοηθεια, βεβαιως-βεβαιως, του Περισσου.
Οι άνθρωποι αυτοί δε φύτρωσαν τον Σεπτέμβριο του 1941, ούτε βρίσκονταν στην κούνια σε βρεφική ηλικία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Πάρα πολλοί είχαν πολεμήσει στα βουνά της Αλβανίας. Ευτυχώς που ήταν και το ΕΑΜ κι έκανε αντίσταση μαζική, μαζί με άλλες αντιστασιακές ομάδες, όχι πολυπληθείς όμως, γιατί οι περισσότεροι του παλαιοκομματικού κατεστημένου υπηρέτησαν, πλούτισαν και λιντζάρισαν την πατρίδα και τον λαό της μαζί με τους κατακτητές.
Μήπως πρέπει να επαναληφθεί σήμερα ενάντια στο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΚΟ καθεστώς? Μήπως πρέπει ο λαός να βγεί στους δρόμους ενάντια στην κυβένηση που ξεπουλάει την προίκα της χώρας και καταπιέζει την κοινωνία με αντεθνικές αποφάσεις? Είναι πολλά τα μήπως και πρέπει να δράσουμε σαν λαός πριν μας καταστρέψουν οριστικά.
Και όταν ο λαός ξεσηκώθηκε, και πήγε να μπουκάρει στη βουλή, ποιούς βρήκε απέναντί του ; ΟΕΟ ;;
σαν μια γροθια. Μήπως δεν είναι απάτη και είναι δυσκολία κατανόησης κειμένου ;
ήταν Έλληνες πολίτες που πολέμησαν στα βουνά τής Αλβανίας, δεν ξεφύτρωσαν σαν Εαμιτες στις 27 Σεπτεμβρίου 1941.