Το στρίβειν διά του αρραβώνος και η Β. Ήπειρος

Must Read

Θα αναρωτιέστε ασφαλώς πώς παντρεύονται αυτά τα δύο. Κι όμως καλοπαντρεύονται, και να πώς. Θυμάστε βέβαια τη φοβερή φράση του Αλέκου Κουρούζου (Ντ. Ηλιόπουλος). Στο θέμα της Β. Ηπείρου έχουμε το στρίβειν διά της… αποκαταστάσεως. Το κάνω λιανά. Τον Απρίλιο του 2016 άγνωστα προοδευτικά νιάτα, στο πλαίσιό της αντίστασης γενικώς, ακρωτηρίασαν και αποκεφάλισαν το άγαλμα που απεικόνιζε τη σκλαβωμένη Β. Ήπειρο και βρισκόταν δίπλα στο «ηρωικό» Πολυτεχνείο.

Οι αρμόδιοι του δήμου το αφαίρεσαν (ορθώς) για να το αποκαταστήσουν και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Πέρασαν 8,5 χρόνια και ακόμη… αποκαθίσταται. Να υποθέσουμε ότι η αποκατάσταση καθυστερεί με προοπτική, εκ του πονηρού, να ξεχαστεί το άγαλμα; Μήπως ακρίβυνε τόσο πολύ το μάρμαρο; Τι στο καλό, ελαιόλαδο είναι; Η «Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του αγάλματος της Βορείου Ηπείρου της οδού Τοσίτσα» έχει ξεκινήσει μια σχετική εκστρατεία, μπας και συγκινηθούν οι (αν)αρμόδιοι του δήμου. Τώρα που είναι και στενοχωρημένος ο δήμαρχος… Όσοι επιθυμούν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια αυτή των συμπατριωτών μας ας επικοινωνήσουν μαζί τους στο μέιλ: [email protected].

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ντροπή τη για όλες τίς κυβέρνησης ειλικρινά που είναι αυτοί ή απογονη τού μεγα Αλεξάνδρου τού Καραϊσκάκη του Κολοκοτρώνη ξέχασα τούς πάτησε το τρένο

  2. Αναρωτιέμαι τη είναι αυτό που κάνει τόσο μεγάλο γιουσουφάκι τον Νεοέλληνα
    Έχω μαι 4,5 οικογένειες λαμογια με μίγμα Mischling αίμα και κυβερνούν την Ελλάδα

  3. Στο άγαλμα μείναμε? Πούλησαν την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ και θεωρήθηκε Τεράστια Επιτυχία!! Θα το διόρθωνε Η Επιτελική Σαχλαμάρα!!! Φτάσαμε να Ξεπουλάνε ΑΟΖ+ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΊΔΑ, ξεφτιλισμένοι και Γιουσουφάκια στον Τουρκομόγγολο, το Άγαλμα αναζητάτε?! Σίγουρα είναι στα Μπάζα!! Υ,Γ Ας μην μιλήσουμε για ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΏΝΕΣ-ΣΗΜΊΤΗ!! Ας μην Μιλήσουμε για το Καστελόριζο που είναι ΜΑΚΡΙΆ!! Α!! Μην ξεχάσουμε το περιστατικό ΚΆΣΟΥ!! Ρε δεν πάτε στον Αγύριστο, ΕΘΝΟΛΕΧΡΊΤΕΣ!!

  4. “Έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ! …. Μα , θά ρθει ένα πρωϊ που πάλι η Βόρειος Ήπειρος θα γίνει ελληνική ! ” Τα τραγούδια που λέγαμε, προτου αρχίσει η πολιτική ορθότητα τη δεκαετία του ’80.

    • Πριν μια εβδομάδα επισκέφθηκα ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ και Άγιους Σαράντα. Ήρωες οι εναπομειναντες Βορειοηπειρωτες. Αφελληνισμος περιουσιών, αλλοίωση πληθυσμού, 80%προς 20% αντιστροφή υπέρ Αλβανών. Θλίψη. Σε Ελληνικές πόλεις δεν ακούς Ελληνικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσιο τέλος με τον μπογιατζή που ταμπουρώθηκε σε σπίτι ψυχιάτρου στο Περιστέρι

Έληξε το περιστατικό με τον άνδρα που είχε ταμπουρωθεί στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του Περιστερίου και απειλούσε...

More Articles Like This