«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» είναι παραμύθι που έγραψε ο σπουδαίος ∆ανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875). Τυπώθηκε πρώτη φορά το 1837. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει κάντε το άμεσα. Είναι το πιο διδακτικό, από πολιτικής και κοινωνιολογικής άποψης, παραμύθι των τελευταίων αιώνων. Ο βασιλιάς έχει πιαστεί κότσος από απατεώνες, που του πουλάνε κυριολεκτικά το τίποτα σαν μια υπέροχη φορεσιά. Είναι τόσο καλοί μαρκετινίστες, ώστε πείθουν τους πάντες ότι είναι ανόητος όποιος δεν βλέπει τα εξαίσια ρούχα. Μόνο ένα μικρό παιδί έχει το θάρρος να πει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το λέει, μάλιστα, την ώρα που παρελαύνει ξεβράκωτο το εστεμμένο κορόιδο, την ίδια στιγμή που το πλήθος τον αποθεώνει για τα ενδύματά του.
Αυτό συμβαίνει και στις μέρες μας: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων αγωνίστηκε ως γυναίκα πυγμάχος ο/η Ιμάν Κελίφ, ένας μποξέρ, που φαινόταν αντρούκλα ακόμα και από δορυφόρο. Όμως, δήλωνε γυναίκα, για την ακρίβεια «intersex», και προσπαθούσε να μας πείσει ότι έχει θηλυκά γονίδια. Οι κύκλοι πέριξ αυτού (δηλαδή οι δικαιωματιστές) ισχυρίζονταν ότι εμείς είμεθα τόσο καχύποπτοι ή απλώς χαζοί και προκατειλημμένοι, ώστε δεν καταλαβαίνουμε τη θηλυκότητά του. Χθες κυκλοφόρησε έγγραφο που αναφέρει ότι ο/η Ιμάν Κελίφ είναι «βιολογικά άνδρας».
Λες και αυτό το «χωριό» που φαίνεται θέλει… κολαούζο για να πει την ταυτότητα του φύλου του. Λες και δεν καταλαβαίνει η κοινωνία τι κουβαλάνε στα μυαλά τους διάφοροι ανεκδιήγητοι τύποι, που έχουν μούσια, φοράνε δερμάτινα τάνγκα, βαστάνε βούρδουλες και κουνιούνται σαν μαούνες στο Φάληρο, παρελαύνοντας σε φιέστες «υπερηφανείας». Πολλοί και από αυτούς δηλώνουν γυναίκες, αλλά όλα τα φυσιογνωμικά και τα ανατομικά στοιχεία επάνω τους μαρτυρούν το αντίθετο.
Κακά τα ψέματα, συνήθως είναι αυτό που φαίνεται. Ναι, νιάου νιάου στα κεραμίδια κάνουν οι γάτες, όχι οι κροκόδειλοι που αισθάνονται ότι γατοφέρνουν.
Και το κράτος, σε ό,τι θεωρεί σοβαρό (δηλαδή τα λεφτά), πιστεύει ότι δεν έχει κύρος και ουσία ο αυτοπροσδιορισμός μας. Αν, δηλαδή, δηλώσουμε αφορολόγητοι, θα εξαιρούμεθα της καταβολής φόρων; Σίγουρα, όχι.
Διαβάστε ακόμα:
Ριξτε του μια κλωτσια στα αρχιδια να δουμε ποσο γυναικα ειναι