Ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.35μ, που μάλιστα αποτελεί και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, ήταν αρκετό για να χαρίσει το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου!
Ο Έλληνας πρωταθλητής με την πρώτη κιόλας προσπάθειά του στον τελικό του αγωνίσματος (2η ημέρα), η οποία έμελλε να είναι και η μοναδική έγκυρή του, έδειξε την πρόθεσή του να διατηρήσει τον τίτλο του στο μήκος, αφού προσγειώθηκε στα 8.35μ, που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος.
O 23χρονος άλτης κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αισθανόταν κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο.
Δεύτερος Έλληνας με δύο χρυσά μετάλλια
Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.
«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνας με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», δήλωσε ο «χρυσός» Έλληνας πρωταθλητής.
- Δείτε το… χρυσοφόρο άλμα του Τεντόγλου:
https://twitter.com/TheSuperGreek_/status/1367945844582998026