Ο Ο ΠΑΟΚ κρατά ζωντανή την ελπίδα της Ελλάδας για 5η ομάδα στην Ευρώπη

Must Read

Η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη δίνει ανάσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι σχήα λόγου, αλλά πραγματικότητα, καθώς η επιτυχία του Δικεφάλου δίνει πόντους στην Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα η αύξηση των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τέσσερις που είναι σήμερα σε πέντε.

Αυτό θα είναι γεγονός εάν η Ελλάδα στη συνολική βαθμολογία των ομάδων της στην Ευρώπη καταφέρει να παραμείνει στη 15η θέση που βρίσκεται σήμερα.

13 Βέλγιο 30.600 (δεν συνεχίζει καμία ομάδα)
14 Ελβετία 29.675 (δεν συνεχίζει καμία ομάδα)
15 Ελλάδα 28.200 (συνεχίζει μια από τις τέσσερις που ξεκίνησαν)
16 Τσεχία 27.600 (συνεχίζει μια από τις τέσσερις που ξεκίνησαν)
17 Δανία 27.175 (δεν συνεχίζει καμία ομάδα)
18 Κροατία 27.150 (δεν συνεχίζει καμία ομάδα)
19 Τουρκία 27.100 (δεν συνεχίζει καμία ομάδα)

20 Νορβηγία 26.750 (συνεχίζει μια από τις τέσσερις που ξεκίνησαν)

Τι σημαίνει όμως η 15η θέση;

Ο πρωταθλητής αγωνίζεται στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ
Ο τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ

Όπως γίνεται αντιληπτό η θέση αυτή δίνει ένα επιπλέον εισιτήριο για την Ευρώπη (Κόνφερενς Λιγκ), ενώ ο Κυπελλούχος αναβαθμίζεται διεκδικώντας πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιογκ). Αντίθετα η 16η θέση μας δίνει την εικόνα που ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς εκπρόσωπο στο Γιουρόπα, τον πρωταθλητή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο εκπροσώπους στο Κόνφερενς Λιγκ.

Για να επιστρέψουμε στις εποχές που ο πρωταθλητής Ελλάδος περνούσε απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει δρόμος μακρύς. Πρέπει να φθάσουμε στη 10η θέση και φυσικά να συνεισφέρουν όλες οι ομάδες βαθμούς.

Πως μπορεί να μείνει η Ελλάδα στην 15η θέση; Αρκεί ο ΠΑΟΚ να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την Τσεχική Σλάβια Πράγας, τη μοναδική εκπρόσωπο της Τσεχίας που συμμετέχει κι αυτή στο Κόνφερενς Λιγκ.

Μια αναμέτρηση με τους Τσέχους θα ήταν ένα καλό σενάριο, ή ακόμα καλύτερα μια «βατή» κλήρωση, για τον ΠΑΟΚ και μια δύσκολη για τη Σλάβια.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη περίοδο (2022-23) δεν αλλάζει τίποτα για την Ελλάδα. Η 5η ομάδα, εφόσον ο ΠΑΟΚ κρατήσει την Ελλάδα στη 15η θέση θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν (2023-24), αλλά τουλάχιστον οι υποψήφιοι… Ευρωπαίοι θα μπορέσουν από το καλοκαίρι να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This