Με ευθεία επίθεση κατά του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη άρχισε τη θητεία του ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, o οποίος εξελέγη με 59 ψήφους στις 64. Αιτία το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την επαγγελματική διαιτησία που θέλει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή
«Όπως έχω πει και πριν την εκλογή μου, οι νόμοι που είναι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές, υπάρχει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ είναι σωματείο του αστικού κώδικα, ουδείς δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά της. Μην περιμένει κανείς η ΕΠΟ να εφαρμόσει νόμους που δεν είναι σύννομοι με το Σύνταγμα! Η ΕΠΟ έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Όποιος άλλος θέλει να το περάσει, απλά δεν θα περάσει! Επιγραμματικά πάντοτε, σε συμφωνία με τις FIFA και UEFA, το θέμα της διαιτησίας είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Κανενός υπουργού! Τελεία και παύλα…»
Μίλησε και για την Αθλητική Δικαιοσύνη όπου ως νομικός έχει και πείρα και άποψη:
«Δεν γίνεται να έχουμε αθλητική δικαιοσύνη και να μην παίζουν οι ομάδες επειδή δεν έχουμε αποφάσεις. Να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις! Αυτό σημαίνει ότι στο καταστατικό θα περάσουν ορισμένες διατάξεις σχετικά με την Αθλητική Δικαιοσύνη: Όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, η δίκη θα ορίζεται σε δύο μέρες και η απόφαση σε τρεις. Σύνολο πέντε. Δεν γίνεται να μην παίζουν οι ομάδες για εβδομάδες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό, θα παύεται. Το καταστατικό είναι σαφές. Η Γενική Συνέλευση είναι σαφής, ορίζει και παύει τα μέλη της ΕΠΟ. Όποιος δεν μπορεί, να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον παύσει η ΕΠΟ! Είναι η δεύτερη φορά που ταλαιπωρούνται οι ομάδες επειδή δεν βγαίνουν αποφάσεις…Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως στα ποινικά δικαστήρια. Θα τους κληρώνουν και θα είναι η ΕΠΟ παρούσα στην κλήρωση. Αυτές οι αλλαγές πιστεύω ότι είναι απαραίτητες. Μετά την ενημέρωση που θα γίνει, πιθανώς να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές. Ο τρόπος που θα διοικηθεί η ΕΠΟ στα δύο χρόνια που έρχονται, είναι με αυστηρότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και σθένος. Το ίδιο και με το προσωπικό. Θα διοικηθεί με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Γιατί αυστηρότητα χωρίς δικαιοσύνη είναι αυθαιρεσία. Σφουγγάρι και όλα ξεκινάνε σήμερα από την αρχή…»