Η αρνητική παράδoση 59 χρόνων που κυνηγά την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα

Must Read

Μια απίστευτη παράδοση συνοδεύει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στους αγώνες της επί ελληνικού εδάφους. Όχι μόνο δεν έχει νικήσει ποτέ, αλά σε πέντε επισκέψεις της έχει ισάριθμες ήττες! Δεν τα έχει καταφέρει ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αρνητική παράδοση ξεκίνησε από το γήπεδο που παίζει σήμερα, τη Νέα Φιλαδέλφεια που εξελίχθηκε σε Opap Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

1964-65: Η Ντινάμο κληρώθηκε στον α’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την ΑΕΚ. Ο πρώτος αγώνας έγινε στη Ν. Φιλαφδέλφιεα (9/9/64) και η Ένωση με γκολ των Παπαϊωάννου (75′) και Νεστορίδη (80′) νίκησε 2-0. Αποκλείστηκε όμως αφού στη ρεβάνς (16/9) έχασε με 3-0 στο Ζάγκρεμπ.

1977-78: Το επόμενο ραντεβού των Κροατών δόθηκε με τον Ολυμπιακό για τον α’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-1 στο πρώτο ματς (14/9) με γκολ των Καραβίτη (34′), Λοσάντα (60′), Γαλάκο (62′), ενώ η Ντινάμο είχε προηγηθεί με πέναλτι του Ζάετς (30′) που αργότερα έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Δύο πρώην «πράσινοι» στη ρεβάνς (28/9) βοήθησαν την ομάδα τους να φθάσει σε άνετη νίκη πρόκριση με 5-1. Ήταν οι Ζάετς (πέναλτι 63′) και Μάριο Μπόνιτς (81′). Για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο Καραβίτης με πέναλτι (31′).

1998-99: Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν Ολυμπιακός και Ντινάμο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ (Αλεξανδρής 21′ και Γκόγκιτς 80′), ενώ στη ρεβάνς με 1-1 και σκόρερ τον Γιαννακόπουλο στο 64′ εξασφάλισαν την πρώτη θέση, αφήνοντας στη 2η τους Κροάτες που επίσης προκρίθηκαν.
2010-11: Η σειρά του ΠΑΟΚ ήταν να αντιμετωπίσει την Ντινάμο σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη στη Θεσσαλονίκη με 1-0 (56′ Ιβιτς), αλλά και στο Ζάγκρεμπ με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Σαλπιγγίδη (60′). Η Ντινάμο ήταν τρίτη στον όμιλο και αποκλείστηκε.

2015-16: Η τελευταία επίσκεψη της Ντινάμο στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από μια ακόμα ήττα. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε και τα δύο ματς με τους «ερυθρόλευκους». Αρχικά στο Ζάγκρεμπ (20/10) με 1-0 (Ιντέγιε 79′) και στο Φάληρο (4/11) όπου προηγήθηκαν με τον Χοτζ (21′), αλλά δύο γκολ του Πάρντο (65′,90′) τους στέρησαν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός ως 3ος συνέχισε στο Γιουρόπα, ενώ η Ντινάμο έμεινε 4η και αποκλείστηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This