Στο τέλος κερδίζει πάντα το φως: ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2 από 0-2!

Must Read

Το φως κερδίζει το σκοτάδι. Και το… φως άργησε να φανεί στην Opap Arena. Έπρεπε ο χρόνος να αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το σφύγμα της λήξης. Στο 2ο λεπτό του πεντάλεπτου των καθυστερήσεων ο Σέρχιο Αραούχο ήρθε να δώσει το «φιλί της ζωής» στην πεσμένη στο καναβάτσο Ένωση που έχανε με 2-0 κι έβλεπε να αποχαιρετά την προοπτική να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ήταν ο αποκλεισμός αυτός που πονούσε. Δεν ήταν ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος. Ήταν αυτή η… ρημάδα η φωτογραφία του Μιχάλη που χαμογελούσε, λες και ήξερε την εξέλιξη του θρίλερ.

Μια ομάδα, ένα γήπεδο, μια χώρα, θα μπορούσαμε να πούμε, ήθελε αυτή την πρόκριση όχι για την Ιστορία, αλλά τον Μιχάλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του από το φονικό μαχαίρι.

Κι αυτό το χαμόγελο, το χαμόγελο του Μιχάλη έγινε χαμόγελο όλων λίγο αργότερα. Στο πέναλτι που κέρδισε στο 90+6′ η Ένωση. Όμως η αγωνία δεν είχε τελειώσει. Ο Λιβάκοβιτς κατάφερε να… ψωνίσει τον Λιβάι Γκαρσία και τότε ήρθε το απόλυτο. Ένας Κροάτης, ο Βίντα, ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα γράφοντας το 2-2 το αποτέλεσμα που οδηγεί την Ένωση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την φέρνει αντίπαλο της βελγικής Αντβέρπ στον δρόμο για τα αστέρια (ομίλους) του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας Κροάτης που λατρεύουν στην πατρίδα του και στην Ντινάμο, ίσως έτσι για να τους θυμίσει ότι το άδικο δεν μπορεί να κερδίζει το δίκαιο. Το φως πάντα νικά το σκοτάδι!

Η ΑΕΚ δεν ήταν στο καλό της βράδυ. Επηρεάσηκε από την ατμόσφαιρα, αισθάθηκε να λυγίζει από το… χρέος της πρόκρισης; Κανείς δεν ξέρει. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ που δεν είχε να χάσει τίποτα, αουτσάιντερ έτσι κι αλλιώς έκανε το παιχνίδι της. Στα μετόπισθεν είχε τη σιγουριά που λέγεται Λιβάκοβιτς. Έβαλε ένα τεράστιο στοπ στους επιθετικούς της.

Ο Αλμέιδα μετά το 0-2 στο 65′ έκανε τις αλλαγές που είχε ανάγκη η ομάδα του. Και τότε έγινε το… θαύμα. Όπως και στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ κρατούσε τα… καλύτερα για το το τέλος. Λες κι ήθελε να κάνει αξέχαστο αυτό το ματς. Να λένε μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια κάποιοι «ήμουν κι εγώ εκεί» ή «δεν έχω ξαναδεί συγκλονιστικότερο φινάλε…»

Τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις ήταν πέρα απ’ όλα μια απόδειξη του τι μπορεί να προσφέρει ένα ποδοσφαιρικό ματς. Πως μπορεί να σε οδηγήσει από τη λύπη, την απογοήτευση στη χαρά, στην αγαλίαση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι (67′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράνι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86′ Μάριν), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This