Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κερδίσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Σε επίπεδο μεταλλίων δεν εχει αφήσει τίποτα. Σε επίπεδο χρυσών όμως η συλλογή του έχει μια άδεια θέση. Είναι το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, σε Παγκόσμιο Κλειστού, σε Ευρωπαϊκά κλειστού.
Ο Μίλτος μετέχει για 4η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ξεκίνησε στα 21 χρόνια του, το 2017 και ήταν 19ος (7μ.79), στα 23 του το 2019 μπήκε στον τελικό. Ήταν 10ος (7μ.79 επίσης). Πέρσι στο Όρεγκον έχασε το χρυσό στην τελευταία προσπάθεια. Είχε 8μ.32, αλλά ο Κινέζος Τζιάναν Γουόνγκ με ατομικό ρεκόρ τον ξεπέρασε κατά τέσσερα εκατοστά (8μ.36) περιορίζοντας στο ασημένιο μετάλλιο.
Φέτος ο Γουάνγκ θα βρεθεί και πάλι απέναντι στον Μίλτο. Εξασαφάλισε κι αυτός την πρόκριση στον τελικό με το τρίτο και τελευταίο άλμα. Αυτή τη φορά υπάρχει ένας ακόμα σοβαρός αντίπαλος, ο 22xronow Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ που στον προκριματικό «απογειώθηκε» στα 8μ.54! Πάντα επικίνδυνος είναι και ο επίσης Τζαμαϊκανός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ντόχα το 2019, Γκέιλ με ρεκόρ 8μ.69.
Ο Μίλτος στον αγώνα πρόκρισης μας καρδιοχτύπησε. Χρειάστηκε τρια άλματα για να πιάσει το όριο.
Οι 12 αθλητές που συμμετέχουν στον τελικό θα έχουν αρχικά τρία άλματα. Ο Μιλτος είναι 9ος στη σειρά. Στη συνέχεια οι 8 πρώτοι έχουν άλλα τρία άλματα. Αυτή τη φορά η σειρά θα είναι αντιστρόφως ανάλογη των μέχρι εκείνη τη στιγμή επιδόσεών τους. Ο πρώτος θα δοκιμάσει τελευταίος και ο 8ος πρώτος.
Το αγώνισμα αρχίζει στις 20.30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1
Οι 12 αθλητές του τελικού και οι επιδόσεις τους
Στις 20.45 υπάρχει η δεύτερη ελληνική συμμετοχή. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μετέχει στον ημιτελικό των 200μ. Προκρίνονται οι δύο πρώτες από τις τρεις σειρές και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.
Στην ίδια σειρά με την Εμμανουηλίδου αγωνίζεται και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που μας συγκίνησε με τις δηλώσεις της μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά για την πυρόπληκτη Ελλάδα.
Οι αθλήτριες που μετέχουν στην πρώτη από τις τρεις σειρές των ημιτελικών