Σε συνέτευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, τη Σλοβενία, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν εμφανίστηκε αμετανότητος στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Kατσουρή έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο μήνα και τη στάση του στο θέμα της τιμωρίας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Επιμένει να δίνει συγχωροχάρτι στη διοίκηση της κροατικής ομάδας υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε αυτό που γνώριζαν όλοι: Ότι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς της ομάδας του Ζάγκρεμπ έρχονταν στην Αθήνα για να δημιουργήσουν επεισόδια.
Είπε σχετικά: «Στην Αθήνα συνέβη μια τραγωδία, αλλά η Ντινάμο δεν ήξερε καν ότι αυτή η ομάδα των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα. Προφανώς πρόκειται για εγκληματίες και ηλίθιους που οργανώθηκαν, πήγαν στην Αθήνα δύο μέρες πριν το παιχνίδι και μετά έκαναν τα όσα έκαναν…»
Δηλαδή ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δέχεται το σενάριο που θέλει τους Κροάτες να ταξίδεψαν μυστικά στην Αθήνα. Κι όμως τόσο η αστυνομία της πατρίδας τους, όσο και οι άλλες των χωρών από τις οποίες πέρασαν είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως τις ελληνικές αρχές. Τώρα το γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα οι ευθύνες βαραίνουν τις ελληνικές αρχές. Δεν μπορεί όμως η διοίκηση της Ντινάμο να μην ήξερε αυτό που γνώριζαν όλοι οι άλλοι!
Και στη συνέχεια έρχεται στην στη αιτία της μη τιμωρίας της Ντινάμο: «Θα ήταν πραγματικά σωστό να τιμωρηθεί ο σύλλογος και το 99,9% των αθώων οπαδών λόγω μερικών ηλιθίων που βρίσκονται τώρα στη φυλακή; Πώς μπορούσε η Ντιναμό να ξέρει ότι κάποιοι χούλιγκαν και εγκληματίες μπήκαν σε ένα νοικιασμένο βαν στις δύο τα ξημερώματα και κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα;»
Αν και Σλοβένος που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα για το ποδόσφαιρο στην γειτονική Κροατία προσπερνά το γεγονός ότι οι ΒΒΒ δεν είναι μια μειοψηφία οπαδών, αλλά ένας πανίσχυρος σύλλογος – συμμορία που ξεφεύγει όχι μόνο από τους κύκλους οπαδών της ομάδας, αλλά έχει ευρύτερη επιρροή σε όλη τη χώρα.
Και μετά τα ρητορικά ερωτήματα έβγαλε ένα λογίδριο για την καταπολέμηση της βίας: «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις αστυνομικές αρχές κάθε κράτους. Μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, η κροατική αστυνομία ενήργησε επαγγελματικά, όπως και εκείνοι των Μαυροβουνίου και Αλβανίας. Παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση και ενημέρωναν συνεχώς τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Είναι τραγικό που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά, το κλειδί πιστεύω ότι είναι η βοήθεια των κρατών για να αναλαμβάνουμε δράση. Εάν δεν μας βοηθήσουν οι χώρες, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τιμωρούμε τις εθνικές ομάδες».