Σούπερ Λιγκ: Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών – Τα σενάρια για τον τίτλο!

Η μάχη των δικεφάλων για την κορυφή

Must Read

Έπειτα από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0, η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε μόνη της να κυνηγά την ΑΕΚ, βγάζοντας νοκ άουτ τους «ερυθρόλευκους» στην μάχη για το πρωτάθλημα. Παρακάτω βλέπουμε τους τρόπους με τους οποίους η κάθε ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα. Με την Ένωση να έχει το προβάδισμα, τον «Δικέφαλο του βορρά» να καραδοκεί και τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να χρειάζονται «θαύμα».

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα η ΑΕΚ: Για την Ένωση, τα πράγματα είναι απλά, αφού αποτελεί τη μοναδική ομάδα που κρατάει στα χέρια της τον τίτλο χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Με δύο νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και Λαμία στην «Opap Arena», ο «δικέφαλος» θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Stoiximan Super League. Από την άλλη, αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «στραβοπατήσει» στην έδρα του Ολυμπιακού (δεδομένου ότι θα κερδίσει τη Λαμία), μετά θα χρειάζεται, πέρα από την επικράτηση επί της ομάδας της Φθιώτιδας την τελευταία αγωνιστική, και κάποια απώλεια του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία του ματς με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο «Βικελίδης», αλλιώς οι Θεσσαλονικείς θα τερματίσουν στην κορυφή.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η μοναδική που μπορεί πραγματικά να… αγχώσει την ΑΕΚ όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, αν και δεν είναι στο χέρι του. Ο ΠΑΟΚ θέλει δύο νίκες με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο «Βικελίδης», περιμένοντας όμως παράλληλα και μία βαθμολογική απώλεια της ΑΕΚ με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» ή Λαμία στην «Opap Arena». Από την άλλη πλευρά, ενδεχόμενη ήττα θα είναι για τους Θεσσαλονικείς καταδικαστική, δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει ένα πολύ βατό ματς με τη Λαμία στην τελευταία αγωνιστική, ενώ αν ο ΠΑΟΚ συλλέξει 4 βαθμούς (1 νίκη και 1 ισοπαλία), θα θέλει δύο απώλειες της Ένωσης, η οποία έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: Για το «τριφύλλι», τα πράγματα είναι από δύσκολα έως… ακατόρθωτα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δεδομένα δύο νίκες με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ωστόσο δεν του αρκεί σε καμία περίπτωση αυτό. Παράλληλα, θέλει η ΑΕΚ να μαζέψει το πολύ 1 βαθμό στα τελευταία δύο ματς της, αλλά και ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει εκτός έδρας τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: Για τους «ερυθρόλευκους», οι ελπίδες τίτλου ουσιαστικά έσβησαν στην Τούμπα. Μόνο τυπικά είναι εντός διεκδίκησης η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού για να καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην κούρσα, χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο και… ακραίο σενάριο. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες με ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήττα της Ένωσης από τη Λαμία, απώλεια του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και νίκη του Άρη επί του «δικεφάλου του βορρά» στο «Βικελίδης» την τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

9η αγωνιστική – Τετάρτη 15 Μαΐου

20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
20:00 Λαμία – Άρης

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ – Λαμία
20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This