Γ. Βρούτσης: «ΟΑΚΑ της Θεσσαλονίκης το Καυτανζόγλειο»

«Να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές»

Must Read

«Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο όλου του κόσμου» ανέφερε ο αν. υπουργός Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», στη Νέα Τούμπα και στο Καυτανζόγλειο.

Όπως αποκάλυψε ο αν. υπουργός αθλητισμού «τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Αυτό το ακούτε πρώτη φορά δημόσια. Δεν αθλούμαστε» σημείωσε, τονίζοντας: «Θα γυρίσουμε σελίδα». Όπως μάλιστα είπε στις 23 Μαΐου το Υπ. Αθλητισμού μπαίνει μπροστά.

«Καλώ για πρώτη φορά όλους τους αντιδημάρχους αθλητισμού της χώρας και τους αντιπεριφερειάρχες αθλητισμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσει και ο υπουργός εσωτερικών γιατί μόνο μαζί με δήμους μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δράση. Ξεκινάμε το μεγάλο πρόγραμμα «άθληση για όλους. Φιλοδοξία μου είναι όταν θα φύγω από το υπουργείο κι εγώ κι ο επόμενος και οι μεθεπόμενοι υπουργοί, το πρόγραμμα αυτό να έχει μείνει».

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα θα προωθείται μέσω των δήμων καθώς θα δημιουργηθούν ομάδες με πρωτοβουλίες των δήμων τις οποίες «θα χρηματοδοτούμε» και θα εμπλουτίζεται στην πορεία του χρόνου «Έχουμε και την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση να αλλάξουμε την θλιβερή εικόνα της χώρας όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Δεν πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του. Να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία από τα σπίτια του…»

Το 2024 το Καυταντζόγλειο θα είναι λειτουργικό

Σχετικά με την πορεία αποκατάστασης του Καυτατζογλείου εξήγησε πως για δεκαετίες ο προϋπολογισμός του ήταν μηδέν ενώ από 1η Ιανουαρίου υπήρξε αύξηση στον προϋπολογισμό του 150%. «Τα χρήματα μπήκαν ήδη στα ταμεία του Καυταντζογλείου. Υπάρχει ροή χρημάτων για κάθε χρονιά. Το θέμα είναι η απορρόφησή τους να γίνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο συνδυαστικά με τη διαφάνεια» είπε, σημειώνοντας τα προβλήματα της γραφειοκρατίας. Εκτίμησε πάντως πως «Το 2024 θα είναι λειτουργικό το Καυτατζόγλειο. Το 2025 ακόμη καλύτερο. Η Θεσσαλονίκη αξίζει το δικό της «ΟΑΚΑ». Αυτό είναι το Καυταντζόγλειο. Προτεραιότητες που έθεσα στη διοίκησή του είναι να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, προσβασιμότητα ΑμεΑ και ενεργειακή αναβάθμιση. Είμαστε στην τελική ευθεία».

Αναφορικά με τη Νέα Τούμπα, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κάτι σχετικό που να έρχεται στο υπουργείο αθλητισμού το οποίο δεν μπορεί να εξατομικεύεται σε συζητήσεις με ομάδες. Δεν είναι η δουλειά του αυτή. Αλλά να προάγει τον αθλητισμό και την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών κέντρων και να δίνει χρήματα».

αα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This