Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του NBA Μπιλ Ουόλτον

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 71 ετών

Must Read

Ο Μπιλ Ουόλτον, ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην ιστορία του NBA, που θα μπορούσε να έχει καταφέρει πολλά περισσότερα, εάν δεν του έκοβαν τη φόρα οι συνεχείς τραυματισμοί, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Hall of Famer του NBA, ο οποίος υπήρξε και ένας εξαιρετικά δημοφιλής σχολιαστής σε αθλητικές εκπομπές, έδινε μάχη με τον καρκίνο για αρκετά χρόνια, ώσπου σήμερα έχασε τη μάχη.

«Ο Μπιλ Γουόλτον ήταν πραγματικά μοναδικός. Ως παίκτης επαναπροσδιόρισε τη θέση του σέντερ. Οι μοναδικές ικανότητές του σε όλα τα επίπεδα τον έκαναν κυρίαρχη δύναμη στο UCLA και τον οδήγησαν στο να αναδειχθεί MVP της κανονικής περιόδου και των τελικών του ΝΒΑ, ενώ κατέκτησε δύο τίτλους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επίτροπος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

«Ήταν το ίδιο ενθουσιώδης στις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, με τον κόσμο να λατρεύει τα σχόλια του. Αλλά αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από αυτόν, είναι το κέφι του για ζωή. Εκτιμούσα τη στενή μας φιλία, ζήλευα την αστείρευτη ενέργειά του και θαύμαζα τον χρόνο που αφιέρωνε σε κάθε άνθρωπο που συναντούσε», πρόσθεσε.

Γεννημένος το 1952 στην Καλιφόρνια, ο Ουόλτον είχε στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής του NBA, το 1977 με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και το 1986 με τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ πέρασε και από τους Σακραμέντο Κινγκς, μετρώντας συνολικά 468 ματς με μέσο όρο 13,3 πόντους, 10,5 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Μετά από το τέλος της καριέρας του ως NBAer είχε αναλάβει καθήκοντα σχολιαστή αθλητικών εκπομπών. Ο γιος του, Λουκ Ουόλτον, έπαιξε επίσης στο NBA, με τους Λος Αντζελες Λέικερς (2003-12) και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2012-13), ενώ υπήρξε και προπονητής των δύο ομάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This