Ο Ολυμπιακός έκανε το θαύμα – Ο Ελ Κααμπί… σκότωσε τα όνειρα της Φιορεντίνα για την κούπα

1-0 στην παράταση ο Ολυμπιακός

Must Read

Το Κόνφερενς Λιγκ μένει στην Ελλάδα! Θα μπει στην προθήκη του Ολυμπιακού και θα παραμείνει εκεί για ένα χρόνο! Το οδήγησε στον Πειραιά και το κράτησε στην Ελλάδα ένας Μαροκινός, ο… μόνιμος σκόρερ των «ερυθρόλευκων», ο Ελ Κααμπί. Μπορεί οι αντίπαλοί να αισθάνθηκαν ότι τον… εξουδετέρωσαν, αλλά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Στο 116′ έδειξε ότι δεν έχει ξεπεράσει φέτος τυχαία τα 30 γκολ. Στη…. μισή ευκαιρία που του δόθηκε σημείωσε το γκολ που οδηγεί στο τρόπαιο, το πρώτο για ελληνική ομάδα σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.




Μπορεί ο τελικός στην «Opap Arena – Αγια Σοφιά» να έμοιαζε με θρίλερ, να οδηγήθηκε στην παράταση και πολλοί περίμεναν τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά ο Μαροκινός είχε κρατήσει το… καλό για το τέλος ή σχεδόν το τέλος του αγώνα!

Η Φιορεντίνα έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Όλα τα όνειρα που είχε για να σπάσει την… κατάρα των χαμένων τίτλων (έχει κερδίσει ένα, το 1961 κι αυτό έχει καταργηθεί – Κύπελλο Κυπελλούχων) αναβάλλονται για τα επόμενα χρόνια!

Στα 90′ του αγώνα η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Άντεξε στην πίεση της Φιορεντίνα με πρωταγωνιστές τους Ρέτσο, Κάρμο, Έσε και φυσικά τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.

Την ίδια στιγμή με αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός κυνήγησε το γκολ. Ατυχώς για τους «ερυθρόλευκους» οι αμυντικοί των «βιόλα» κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ελ Κααμπί, με το βάρος να πέφτει στον Ποντένσε και αργότερα, με την είσοδο του στο ματς στον Ιμπόρα. Σπουδαία δουλειά από τον Τσικίνιο που έδωσε και κέρδισε μάχες, αλλά ατυχώς αντικαταστάθηκε μετά από 77′ παιχνιδιού.

Η Φιορεντίνα είχε – οριακά- τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν έπεισε σε αυτό το διάστημα τον τίτλο του φαβορί που της είχαν δώσει οι στοιχηματικές ευκαιρίες,. Μάλιστα ο τερματοφύλακας της Τερατσάνο υποχρεώθηκε σε καθοριστικές επεμβάσεις.

25′: Ο Τερατσίνο σταματά τον Ποντένσε από το κόρνερ του Τσικίνιο.




40′: Ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να… νικήσει τον Τσικίνιο




80′: Χαμένη ευκαιρία με τον Ιμπόρα




Στο 90+5′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κουάρτα




Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Πάουλο Σοάρες, Πέδρο Ριμπέιρο (Πορτογαλία)
4ος: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)
VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία), AVAR Μάρκο Φριτζ (Γερμανίας)
Κίτρινη: 28′ Ποντένσε, 90+4′ Γιόβετιτς, 90+6′ Πασχαλάκης. 117′ ελ Κααμπί – 42΄Κουάρτα, 79′ Κουαμέ, 99′  Μπιράγκι
Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ιμπόρα, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Έσε, Φορτούνης (72′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (105′ Μασούρας), ελ Κααμπ;i (120+2′ ελ Αραμπί).
Φιορεντίνα (Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (105′ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82′ Μπαράκ), Αρτούρ (74′ Ντούνκαν), Μαντράγκορα, Μπελότι (59′ Ενζολά), Γκονσάλες (105′ Μπελτράν), Κουαμέ (82′ Ικονέ).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This