UEFA Champions League: Ντόρτμουντ εναντίον Ρεάλ για την κούπα στο Γουέμπλεϊ

Ώρα τελικού 22.00

Must Read

Το τέλος της διαδρομής… Υπάρχει μια βραδιά κάθε χρόνο που κάθε φίλαθλος περιμένει πώς και πώς. Είναι η βραδιά που το αστραφτερό τρόπαιο με τα μεγάλα «αυτιά» περιμένει κάτοχο! Ο λόγος φυσικά, για την βραδιά του μεγάλου τελικού του Champions League!

Δύο ομάδες, χιλιάδες κόσμου, ένα Κύπελλο. Η Ρεάλ με τα 14 τρόπαια είναι το ακλόνητο φαβορί, λόγω φανέλας, λόγω πληθώρας τίτλων, λόγω ρόστερ και προπονητή. Αλλά η Ντόρτμουντ που είχε κερδίσει την κούπα το 1997, δεν είναι τυχαία ομάδα. Ούτε κομήτης, ούτε άγνωστη μεταξύ αγνώστων στην διοργάνωση. Κάθε άλλο.

Το… ιερό δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το τρόπαιο έχει ύψος 73,5 εκατοστά και βάρος 7,5 κιλά. «Μπορεί να μην είναι ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα, αλλά όλοι στο ποδόσφαιρο θέλουν να το αποκτήσουν», δήλωσε ο δημιουργός του, Γιουργκ Στάντελμαν.

Τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησαν το ταξίδι για Λονδίνο 32 ομάδες. Έπειτα από έναν μακρύ δρόμο, έμειναν μόνο δύο. Στο επιβλητικό και ιστορικό Γουέμπλεϊ (90.000 θεατών) στο Λονδίνο, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης θα ανέβουν στην πιο απαιτητική σκηνή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος, με στόχο το βαρύτιμο Κύπελλο (22.00, MEGA, CS1 HD).

Ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβκο Βίνσιτς θα διευθύνει το παιχνίδι. Θα διευθύνει τον δεύτερο τελικό συλλογικής διοργάνωσης UEFA μετά τον ορισμό του ως διαιτητή του τελικού του Europa League 2022 μεταξύ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Ρέιντζερς.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Kόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Σάμπιτσερ, Αντεγιέμι, Μπραντ, Σάντσο, Φούλκρουγκ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρος, Καμαβίνγκα, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους

Το τέλειο φινάλε για έναν

Ύστερα από 12 χρόνια και 428 συμμετοχές στο «Βεστφάλεν», ο Μάρκο Ρόις αποχαιρετά τη Ντόρτμουντ. Ο επιτελικός μέσος τον οποίο ο προπονητής Έντιν Τέρζιτς χαρακτήρισε πρόσφατα «ζωντανό θρύλο», καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν κοσμήσει την Bundesliga μετά την επανένταξή του στην Μπορούσια από τη Γκλάντμπαχ το 2012, καταγράφοντας 170 γκολ και 131 ασίστ για τους «Schwarz-Gelben», καθώς και την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας σε δύο περιπτώσεις.

Για τον Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στον σύλλογο, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί μετά το EURO 2024. Ο τέσσερις φορές νικητής του Champions League έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης που έφτασε τα 150 παιχνίδια στην διοργάνωση στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Μπάγερν και, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του, δήλωσε: «Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στην κορυφή του επιπέδου της απόδοσής μου».

Aγγλική μονομαχία

Η πρώτη σεζόν του Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Μαδρίτη μετά την μετακίνησή του από την Ντόρτμουντ ήταν αξιοσημείωτη. Ο 21χρονος σκόραρε 24 γκολ σε 132 παιχνίδια για τη Μπορούσια, αλλά έχει συγκεντρώσει τον εκπληκτικό αριθμό των 23 σε μόλις 40 αγώνες στην Ισπανία, καθώς οι «μερένχες» έφτασαν εύκολα στον τίτλο της La Liga και σε αυτόν τον τελικό. Στο Γουέμπλεϊ, θα έρθει αντιμέτωπος με το τελευταίο αστέρι της Αγγλίας που προοριζόταν για τέτοια δόξα.

Ο Τζέιντον Σάντσο είναι πλέον 24 ετών και διανύει την δεύτερη θητεία του στη Ντόρτμουντ, έχοντας πετύχει 50 γκολ στις τρεις τελευταίες πλήρεις σεζόν του στην Μπορούσια πριν πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η θητεία του ευκίνητου ακραίου επιθετικού στο «Όλντ Τράφορντ» δεν έφτασε στα ίδια ύψη, αλλά η μαγεία φαίνεται να έχει επιστρέψει μετά την επιστροφή του στη Γερμανία. Το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί να ξεπεράσει τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε ως η μεγαλύτερη ελπίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου για το μέλλον.

Oι κόουτς

Έντιν Τέρζιτς, προπονητής Ντόρτμουντ: «Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να κρατήσουμε το τρόπαιο στα χέρια μας. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αν το αναλύσεις σε ένα παιχνίδι, τότε όλα είναι πιθανά. Έχουν ένα ρόλο ως φαβορί αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Ούτε απέναντι στην Ατλέτικο ή την Παρί ήμασταν φαβορί. Αν είμαστε γενναίοι και δεν είμαστε εδώ μόνο για να δούμε τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το επόμενο τρόπαιο τότε θα έχουμε μια ευκαιρία».

Κάρλο Αντσελότι, προπονητής Ρεάλ«Έχουμε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όλα έχουν πάει καλά μέχρι στιγμής και έχουμε τη σωστή προσέγγιση. Η ιδέα μου είναι να είμαστε σούπερ ξεκάθαροι όσον αφορά την τακτική. Όσο πιο ξεκάθαροι είναι οι παίκτες, όσο πιο χαρούμενοι είναι, τόσο καλύτερα θα αποδίδουν. Θα υπάρξουν συναισθήματα, αλλά το συναίσθημα μπορεί να φέρει φόβο και να μπλοκάρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να κερδίσουμε. Η ποιότητα είναι το νούμερο ένα πράγμα, και οι παίκτες μου είναι φανταστικοί, αλλά το άλλο πράγμα είναι η συλλογική συμπεριφορά, το να δουλεύει και να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον. Αυτά είναι τα κλειδιά: το ταλέντο και η θυσία».

Η χθεσινή ανάρτηση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This