Τεντόγλου από Ρώμη: «Θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα»

«Δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα...»

Must Read

Μία και μόνη προσπάθεια αποδείχτηκε αρκετή για τον Μίλτο Τεντόγλου, ώστε να εξασφαλίσει με άνεση την πρόκρισή του στον αυριανό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

Ειδικότερα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στο μήκος, πήδηξε με την πρώτη στα 8,14μ., πιάνοντας το όριο των 8 μέτρων που είχαν θέσει οι διοργανωτές, εξασφαλίζοντας χωρίς να ζοριστεί μια θέση στη 12άδα του τελικού. Την παράσταση στον προκριματικό, πάντως, «έκλεψε» ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος «πέταξε» στα 8,41μ., επίσης με μία και μόνο προσπάθεια, σημειώνοντας έτσι την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και δείχνοντας ότι είναι σε θέση να δυσκολέψει αύριο, Σάββατο 8/6, στις 21:00, τον Έλληνα υπερπρωταθλητή.

Το όριο πρόκρισης έπιασαν ακόμη ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (8,18μ.), το ανερχόμενο αστέρι του αγωνίσματος, ο 19χρονος Ιταλός Ματέο Φουρλάνι (8,17μ.), ο Πορτογάλος Ζέρσον Μπαλντέ (8,10μ.), ο Γερμανός Λούκα Χέρντεν (8,08μ.), ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (8,04μ.), ο Γερμανός Ζίμον Μπατς (8,03μ.) και ο 18χρονος Τσέχος Πετρ Μαϊντλσμίντ (8,01μ.). Τη 12άδα του τελικού συμπλήρωσαν ο Γάλλος Τομ Καμπάν (7.98μ.), ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες (7,98μ.) και ο Σέρβος Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς (7,95μ.).




«Ένιωθα πολύ καλά σήμερα»

Χαλαρός και ήρεμος, ως συνήθως, εμφανίστηκε (και) στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου. «Μου βγήκαν πολύ εύκολα σήμερα τα 8,00μ. Κάθε φορά μου βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ μαζεμένο άλμα στα 8,14μ. Ένιωθα πολύ καλά σήμερα», είπε αναφερόμενος στο άλμα που τον έστειλε στον τελικό.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στην καινοτομία του υπερυψωμένου διαδρόμου που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές, ο Τεντόγλου παραδέχθηκε ότι δεν του αρέσει, αν και ευνοεί τις μεγάλες επιδόσεις: «Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση, μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης».

Πρωταγωνιστής του προκριματικού ήταν, αναμφίβολα, ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος πέτυχε την καλυτερή φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,41μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, πάντως, δεν… τρόμαξε: «Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα, μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα, δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πώς θα πάει ένας αγώνας, μπορεί να μην το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!».

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναφέρθηκε με αρκετή δόση χιούμορ και στην τακτική που θα ακολουθήσει αύριο στον τελικό: «Το πρώτο θα είναι άκυρο, μπορεί να είναι το τέλειο πάτημα και να βγει έγκυρο. Ωστόσο στο πρώτο μπαίνω με το σκεπτικό να κάνω άκυρο!».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This