«Απασφάλισε» ο Μίλτος Τεντόγλου για την σχεδιαζόμενη αλλαγή αθλήματος: «Δεν θέλω να είμαι το παιχνίδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας»

Must Read

Περήφανη για ακόμα μια φορά έκανε την χώρα μας χθες το βράδυ ο Μίλτος Τεντόγλου καθώς για τρίτη συνεχόμενη φορά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, με άλμα τα 8.65μ., το οποίο αποτελεί ρεκόρ.

Δείτε σε βίντεο το άλμα και την απονομή:







Σε δηλώσεις του μετά την τεράστια επιτυχία του ο κορυφαίος αθλητής «απασφάλισε» κατά την Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που τον θέλει να αλλάζει άθλημα, από μήκος σε τριπλούν.

«Για μένα πιο πολύ μετράει η επίδοση που θα κάνω και το πώς θ’ αγωνιστώ. Αν μπορώ να δώσω μία καλή… μάχη, αν μπορώ ν’ απαντήσω σε άλλους αθλητές. Δεν είμαι άτομο που κυνηγάει κάποιο σερί. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι, δεν κυνηγάω τα πολλά μετάλλια.Το δύσκολο κομμάτι είναι να υπάρχει κίνητρο και να συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι. Πάντα βρίσκω τον τρόπο και θέλω πάντα να βελτιώνομαι. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι και να κάνω άλματα».

Για την πιθανή αλλαγή αγωνίσματος: «Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα. Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Θα ήθελα να κάνω τριπλούν. Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι τους και δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ξανά»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιθυμεί να καταργήσει την βαλβίδα, την «ταινία» που πατούν οι αθλητές πριν το άλμα και να δημιουργήσει μια ζώνη απογείωσης  όπου θα καταγράφεται το τελικό πάτημα του αθλητή και η καταμέτρηση του άλματος θα ξεκινά από εκείνο το σημείο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν άκυρα άλματα και αλλάζει η μορφή του αθλήματος.




Ο αθλητής είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του και στο παρελθόν σχετικά με την αλλαγή κάνοντας τον πασίγνωστο και θρυλικό Ολυμπιονίκη Καρλ Λιούις να κάνει σχετικό tweet στο twitter/x.

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

Δείτε επίσης:

Αποθέωση για τον Μίλτο Τεντόγλου στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

Ένα ολόκληρο στάδιο αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου – Οι πρώτες του δηλώσεις

Και πώς να χάσει; Χρυσό με απίστευτη επίδοση (8μ,65) ο Μίλτος στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This