Γερμανία – Ουγγαρία: Η ποδοσφαιρική διαμάχη που έγινε πολιτική, στο επίκεντρο η «Ταξιαρχία των Καρπαθίων»

Οι μαγυάροι επικρίνουν ακόμα και το χρώμα της φανέλας των «πάντσερ» στον αγώνα της Τετάρτης

Must Read

Την Τετάρτη στην Στουτγκάρδη γίνεται ένα κρίσιμο ματς για τον πρώτο όμιλο. Η Γερμανία υποδέχεται την Ουγγαρία με την πρώτη να θέλει να επιβεβαιώσει τη φόρμα της μετά το 5-1 απέναντι στη Σκωτία και τους μαγυάρους να πάρουν ρεβάνς για την ήττα από την Ελβετία στη δική τους πρεμιέρα με 3-1.

Μόνο που η αναμέτρηση στο γήπεδο αποκτά και πολιτικές διαστάσεις.

Η Γερμανική αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την παρουσία της λεγόμενης «Ταξιαρχίας των Καρπαθίων» μιας ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης που ακολουθεί την εθνική Ουγγαρίας. Τα μέλη της γίνονται εύκολα αντιληπτά από τις μαύρες εμφανίσεις.

Οι Γερμανοί τους θεωρούν ναζί και σύμφωνα με τους νόμους της χώρας κινδυνεύουν να υποστούν βαριές ποινές εάν φέρουν ναζιστικά σύμβολα. Πως όμως μπορείς να περιορίσεις 5.000 ανθρώπους;

Η Ουγγρική κυβέρνηση από την πλέυρα της υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των οπαδών της θα φέρουν τα εθνικά χρώματα της Ουγγαρίας, αλλά δεν μπορεί να επέμβει στον ενδυματολογικό τους κώδικα. Επικαλείται την παράκληση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να βοηθήσουν την εθνική τους ομάδα σε ένα κρίσιμο ματς κρατώντας σημαίες της χώρας κι αν είναι δυνατό να φορούν ρούχα στα εθνικά χρώματα!

Από την άλλη πλευρά ο Ουγγρικός τύπος μιλά για υποκρισία των Γερμανών. Πολλές εφημερίδες στέκονται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί διεθνείς θα φορούν στον αγώνα της Τετάρτης τη δεύτερη εμφάνιση, τη λεγόμενη ροζ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στον αγώνα με την Ολλανδία. Σύυφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία η εφμάνιση αυτή «αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της χώρας» και πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ απέχει πολύ από την παραδοσιακή δεύτερη εμφάνιση που παλαιότερα ήταν πράσινη.

Οι Ούγγροι υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί συνεχίζουν αυτό που άρχισαν το 2021 στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, όταν στον μεταξύ τους αγώνα στο Μόναχο ο αρχηγός της ομάδας Νόιερ φόρεσε περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ η ομοσπονδία είχε μοιράσει 12.000 πλαστικές σημαίες στα ίδια χρώματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νόμους περί ομοφυλοφίλων που είχε περάσει τότε η κυβέρνηση Όρμπαν.

Από κοντά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πολλοί ανέφεραν ότι υπάρχουν 32 Ούγγροι αστυνομικοί για την προστασία των οπαδών που ταξίδεψαν ή θα ταξιδέψουν στη Γερμανία και οι αρχές της χώρας αντί να ασχοληθούν με το «ισλαμικό κράτος» που δημιουργείται στην καρδιά της Ευρώπης, ασχολούνται με τους Ούγγρους οπαδούς.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη με τις αλληλοκατηγορίες στα σόσιαλ μίντια που εντάθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Οι Γερμανοί υπενθύμιζαν στους Ούγγρους ότι έχασαν από μια… πολυεθνική ομάδα, την Ελβετία, στην οποία οι «αυθεντικοί» Ελβετοί αποτελούν μειοψηφία.

Η μάχη των εντυπώσεων μόλις άρχισε και μέχρι την Τετάρτη που γίνεται ο αγώνας θα προστεθούν και άλλα… επεισόδια που ελάχιστη σχέση θα έχουν με την ίδια την αναμέτρηση και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This