Ο ήρωας της Ελβετίας χαλαρώνει διαβάζοντας κόμικ!

Ο... άγνωστος Κβάντο Ντούα που έγινε διάσημος σε ένα απόγευμα

Must Read

Ο πρώτος Άγγλος σκόρερ σε αυτό το Euro δεν είναι ούτε ο Χάρι Κέιν, ούτε ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ούτε ο Μπουκάγιο Σάκα, αλλά ο Κβάντο Ντούα, ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά αγωνίζεται με την Εθνική Ελβετίας!

Ακόμα και στην Αγγλία τον ξέρουν ελάχιστοι, όμως σε ένα απόγευμα έγινε διάσημος. Όχι μόνο σκόραρε στο 3-1 της Ελβετίας με την Ουγγαρία στο 12ο λεπτό «δείχνοντας» το δρόμο της νίκης, αλλά η παρουσία του ήταν η έκπληξη, οδυνηρή, όπως αποδείχτηκε που επεφύλαξε ο τεχνικός της χώρας των ρολογιών και των τραπεζών Μουράτ Γιακίν στον Ιταλό προπονητή της Ουγγαρίας Μάρκο Ρόσι.

«Δύο μέρες πριν τον αγώνα με ειδοποίησε ο συνεργάτης του προπονητή μας, ο Τζιόρτζιο Κοντίνι ότι θα είμαι στη βασική ενδεκάδα».




Ο Ντούα είναι παιδί Γκανέζων που αναζητούσαν καλύτερη τύχη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί για την Ελβετία όταν ο γιος τους ήταν τεσσάρων χρόνων.

Σήμερα ο Ντούα είναι 27 και η πρόσκληση του στην εθνική ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεων. Ο δεινός σκόρερ της ομάδας Εμπολό μετά από ένα σοβαρό τραυματισμού (ρήξι χιαστού), χτύπησε στον μηρό και έχει μείνει πίσω από πλευράς ετοιμότητας. Στις κλήσεις του τουρκικής καταγωγής Ελβετού τεχνικού μέτρησε το γεγονός ότι μπορεί ο Ντούα να παίζει σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι ανταγωνιστικό, το Βουλγαρικό, αλλά με τη Λουντογκόρετς σημείωσε 15 τέρματα από τον περασμένο Οκτώβριο που άρχισε να αγωνίζεται.

«Ζω ένα όνειρο. Δεν περίμενα καλά καλά να είμαι στους 26 της αποστολής, πολύ περισσότερο να ξεκινήσω βασικός» έλεγε μετά τον αγώνα με την Ουγγαρία στους δημοσιογράφους.

Όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότρα για αυτόν. Κι έμειναν έκπληκτοι όταν τον άκουσαν ότι του αρέσει να διαβάζει κόμικ για να χαλαρώνει.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι συμπαίκτες του ακούν μουσική ή σκαλίζουν το κινητό τους αυτός επιμένει στο… χαρτί διαβάζοντας τις περιπέτειες του Μίκι και του Ντόναλντ.

«Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά αυτό με ηρεμεί» είπε με σχετική αμηχανία.

Τα παράδοξα με τον Ντούα δεν περιορίζονται στον τρόπο που αναζητά την ηρεμία, αλλά και στις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο. Με την εθνική Ελβετίας μέχρι να παίξει με την Ουγγαρία είχε… σκάρτα μία ώρα συμμετοχής. Κι όμως στη δεύτερη παρουσία του, στο δεύτερο σουτ έγινε σκόρερ.

Από τις εμφανίσεις του Ντούα κερδισμένος δεν είναι μόνο ίδιος, αλλά και η Λουντογκόρετς που τον αγόρασε πέρσι το καλοκαιίρι από τη Νυρεμβέργη. Με 1,3 εκ. ευρώ εξασφάλισε την παραμονή του στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This