Δ. Παπαστεργίου στη “Δίκη”: «Οι ομάδες θα κρίνουν αν αξίζει το προϊόν τους το ποσό για το VAR»

Μίλησε ακόμη για τον νέο τρόπο εισόδου στο γήπεδο

Must Read

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στη “Δίκη στο OPEN“, για τον νέο τρόπο εισόδου στο γήπεδο και την ψηφιακή εποχή στην οποία μπαίνουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί εσαεί να χρηματοδοτεί το VAR.

«Μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, στη σημερινή συνάντηση με την Super League, συμπεράναμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Τα μέτρα που λήφθηκαν εκ του αποτελέσματος δούλεψαν, ειδικά στο ζήτημα των ποινών.

Το θέμα της ψηφιακής ταυτοποίησης βοηθάει τις ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω την Super League και τις ομάδες γιατί δεν είπαν δεν γίνεται, αλλά κάθισαν να βρούμε λύσεις. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι φίλαθλοι έχουν βάλει και στο μπάσκετ τα εισιτήρια τους στο ψηφιακό πορτοφόλι. Μία τόσο μεγάλη αλλαγή, όπως η ψηφιακή μετάβαση, πρέπει να τρέξει παράλληλα. Το ποσοστό έφτασε μέχρι το 40-45% να χρησιμοποιούν το ψηφιακό εισιτήριο και από τον Σεπτέμβριο θα γίνεται μόνο μέσω του wallet. Δεν αλλάζει, επίσης, η τεχνολογία του NFC, που «μιλάει» ασύρματα το κινητό μας με το τουρνικέ» ανέφερε αρχικά.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας με την τεχνολογία, υπογράμμισε: «Ο συνήγορος του Πολίτη μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει μέριμνα. Γι’ αυτό και οι πολίτες πάνω από τα 67 μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο με τον κλασικό τρόπο. Το ερώτημα σε όλα απαντάτε με το πώς μπήκαν οι φίλαθλοι στην OPAP Arena στον τελικό του Conference League, που τα εισιτήρια ήταν μόνο ψηφιακά. Πάντα στο μυαλό μου έχω ότι στα μεγάλα βήματα θα πρέπει να σταματάμε και να βλέπουμε αν μας ακολουθεί η κοινωνία, γιατί αν το χάσμα είναι μεγάλο δεν γεφυρώνεται. Ναι, θέλει δουλειά».

Για τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Είναι ένας τρόπος για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα σε όλες τις ηλικίες. Να ξέρουν για ποιον λόγο κάνουμε την ψηφιακή ταυτοποίηση. Δεν γίνεται κάθε Κυριακή να έχουμε αστυνομικούς στο γήπεδο. Ίσως θα μπορούσαμε στο κινητό του εγγονού να βάλουμε και το εισιτήριο του παππού και να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο».

Για τη σύμβαση που αφορά το VAR, ανέφερε: «Στην ουσία το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αποτέλεσε έναν εκτελεστικό βραχίονα με το υπουργείο αθλητισμού για ένα ψηφιακό έργο και έτσι έτρεξε το πρόγραμμα. Δεχθήκαμε μία επιστολή πριν από μερικές ημέρες από την ΕΠΟ που είπε ότι θέλει να προχωρήσουμε με ένα αυξημένο κόστος στην αναβάθμιση του VAR. Εμείς στη σημερινή συνάντηση με την Super League ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί η Πολιτεία να πληρώνει εσαεί αυτό το ποσό. Οι ΠΑΕ έχουν ένα προϊόν που πρέπει να το διαφυλάξουν.

Η νέα χρονιά, σίγουρα, δεν μπορεί να τρέξει χωρίς VAR. Μέχρι σήμερα βοηθήσαμε πολύ για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, γιατί πολλές φορές η αδικία δημιουργεί επεισόδια. Λέω ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρούμε λύση. Ενώ πήγαμε μπροστά δεν γίνεται να πάμε πάλι προς τα πίσω.

Τον κ. Γκαγκάτση δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά ακούω ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Εμείς σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια δεν θα είμαστε απέναντι. Θέλουμε όμως καθαρές κουβέντες για να μην νομίζει ότι θα δοθεί κάτι που δεν μπορούμε. Εμείς θέλουμε να καθίσουμε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε για να πάνε ακόμη καλύτερα τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Όσον αφορά τα γήπεδα και αν έχουν την υποδομή για το VAR, τα περισσότερα είναι εθνικά ή δημοτικά. Ακόμη, όμως, και τα δημοτικά νοικιάζονται από τις ομάδες, άρα, το τι γίνεται μέσα είναι ευθύνη τους. Αλλά το σημαντικό είναι να μην υπάρχει τοξικότητα, εμείς να λύνουμε τα προβλήματα και ο κόσμος να απολαμβάνει το άθλημα που αγαπάει. Το μεσοδιάστημα είναι για την μετάβαση στην χρηματοδότηση του VAR, σε καμία περίπτωση πάνω από ένα χρόνο, και αυτό το διάστημα να δούμε τι εναλλακτικές υπάρχουν γιατί υπάρχουν και νομικά ζητήματα».

Για το αν αρκούν τα μέτρα που έχουν παρθεί, απάντησε: «Αλίμονο αν κάποιος πίστευε ότι με την ταυτοποίηση θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες για να γίνει κάτι. Οι κάμερες καταγράφουν για να ξέρεις ποιος είναι κι έτσι, επαναλαμβάνω, μειώνεις τις πιθανότητες η βία να εκδηλώνεται μέσα στα γήπεδα.

Η λύση είναι η αυτοματοποίηση ποινών. Θέλουμε δικαιοσύνη, αυτή είναι η μαγική λέξη. Το VAR είναι προς αυτή την κατεύθυνση εγώ ως φίλαθλος θα ήθελα να ξέρω αν σε κάποια φάση η ομάδα μου αδικείται. Οικονομικά θα πρέπει να κρίνουν οι ομάδες αν αξίζει το προϊόν τους ένα τέτοιο ποσό».

Έκλεισε λέγοντας: «Δεν θα σταθούμε εμείς απέναντι σε ένα άθλημα που βρίσκει τον δρόμο του, σε αυτό συμφωνήσαμε. Αυτή η σύμβαση του VAR λήγει τον Σεπτέμβριο, είναι εν ενεργεία και χρειάζεται χρόνο για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Το τι θα γίνει θα το δούμε. Δεν θα πούμε… γεια σας. Ένας υπεύθυνος υπουργός, όπως ο κ. Βρούτσης, δεν θα μπορούσε να το αφήσει έτσι. Από το 2019 το υπουργείο μας στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια ως βραχίονας. Να βγούνε οι νέες διοικήσεις σε ΕΠΟ και Super League και να κάτσουμε να συζητήσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This