Τουρκία – Γεωργία 3-1: «Καθάρισαν» τα παιδιά της ξενιτιάς!

Must Read

Τα παιδιά της ξενητιάς για την Τουρκία και τη Γεωργία ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεταξύ τους αναμέτρηση (3-1). Ένα ματς που ικανοποίησε τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, εκτός της Ελλάδας. Αιτία ο αποκλεισμός της δικής μας Εθνικής από τους Γεωργιανούς στα πλέι οφ. Στην αντίθετη περίπτωση θα μιλούσαμε για αγώνα Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι οι Γεωργιανοί, όμως, παρά την ήττα τους από την ανώτερη Τουρκία έδειξαν ότι θα δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο. Δεν είναι μόνο ότι έχουν παίκτες υψηλότατου επιπέδου, αλλά έχουν δημιουργήσει και αξιόμαχη ομάδα. Μάλιστα στις καθυστερήσεις δύο φορές λίγο έλειψε να γίνει το 2-2 για να σκοράρουν στο 90+7′ με ένα τρίτο γκολ

Μπορεί οι δύο πρώτοι σκόρερ ο Μουλτούρ για την Τουρκία και ο Μικαουτάτζε να είναι παιδιά μεταναστών, ο πρώτυος γεννήθηκε στη Βιέννη από Τούρκους γονείς και ο δεύτερος στη Λυών από Γεωργιανούς και οι δύο να προέρχονται από οικογένειες που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στην Αυστρία και τη Γαλλία, αλλά την παράσταση και τη νίκη έκλεψε το παιδί – θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο Αρντά Γκιουλέρ. Αυτός δεν έγινε μετανάστης για μια καλύτερη ζωή, αλλά πολύ καλύτερη. Πέρσι το καλοκαίρι στα 18 του χρόνια υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ.

Δείτε τι έβαλε…

65′: Ο μικρός μάγος του τουρκικού ποδοσφαίρου και… προσεχώς της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε με γκολ – όνειρο το προβάδισμα στην Τουρκία.




Ο Γκιουλέρ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ζήτησε να πληρώσει η «βασίλισα» αντί 17,5 εκ. ευρώ που ήταν η ρήτρα της αποδέσμευσής του κάτι περισσότερο, 20 εκ. Αυτό ήταν αρκετό να τον κάνει δημοφιλή όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στους φίλους της Ρεάλ!

Όσο για το ματς υπήρξε συναρπαστικό και κρίθηκε στις… λεπτομέρειες.

26′: Ο Μερτ Μουλντούρ, ο δεξιός μπακ της Τουρκίας ανοίγει το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο.




32′: Η ισοφάριση για τη Γεωργία με τον Μικαουτάτζε.




Κι όταν όλη η Γεωργία ήταν μπροστά, ακόμα και ιο τερματοφύλακας της για να ισοφαρίσει ο Ακτούτογλου σε άδειο τέρμα.




‘Εκπληξη η χρησιμοποίηση του Ακαϊντίν, γνωστός από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και ακόμα μεγαλύτερη η καλή του απόδοση!

Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ (79′ Γιατζιτζί), Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90+2′ Οκάν), Γιλντίζ (85′ Ακτούτογλου), Καντιόγλου, Αϊχάν (79′ Ντεμιράλ), Γιλμάζ.
Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (85′ Ζιβζιβάτζε), Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε (74′ Ντοβιτσανσβίλι), Μεκβαμπισβίλι (88′ Αλντουνασβίλι), Τσιταϊσβίλι (74′ Λοχασβίλι), Μικαουτάτζε.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This