Ο «Μέσι της Πορτογαλίας» τους… ξελάσπωσε με γκολ στις καθυστερήσεις, 2-1 την Τσεχία

Όλοι οι Πορτογάλοι έψαχναν τον Ρονάλντο, αλλά η νίκη ήρθε στο 90+2' από τον πιτσιρικά που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ!

Must Read

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο είναι μόλις 21 χρόνων. Αγωνίζεται στην Πόρτο, κουβαλά την παράδοση του πατέρα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που γνωρίσαμε και στα μέρη μας (έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 2008 έως το 2010) και αργότερα έγινε πετυχημένος προπονητής.

Ο μικρός (και στο μπόι) Φρανσίσκο, ο οποίος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόταν στον Δικέφαλο ο πατέρας του, ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τους φιλόδοξους συμπατριώτες του. Μπήκε στο 89′ και στο 90+2′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το… καταστροφικό 1-1 σε 2-1 κι έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης.




Η ειρωνεία είναι ότι ο Κονσεϊσάο αποκαλείται από τους συμπατριώτες του «Μέσι του Πόρτο» κι ήταν ίσως ήταν η απάντηση στην προσπάθεια όλης της εθνικής να βρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να σκοράρει.

Κι αυτός προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Όχι μόνο έχασε ευκαιρίες, αλλά σταθηκε μοιραίος στο 87′ όταν από δική του κεφαλιά ο Ζότα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR ότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ για λίγα εκατοστά ήταν σε θέση οφ σάιντ!

Έχοντας συντριπτικά ποσοστά κοτοχής, 13-0 στα κόρνερ οι Πορτογάλοι είδαν τους Τσέχους να ανοίγουν τιο σκορ…

62′: Η Τσεχία αιφνιδίασε τους πάντες με το γκολ που σημείωσε ο Λούκας Πρόβοντ




Η Πορτογαλία είχε απαντήσεις, αλλά δεν είχε το γκολ. Ακόμα και το 1-1 οφείλεται σε αυτογκόλ.

69′: Απρόσμενη ισοφάριση για την Πορτογαλία με αυτογκόλ του Χράνατς




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο των 6 συνεχόμενων Euro είναι το πρόσωπο του τουρνουά, αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας έχει έναν ήρωα που είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή κι αυτός ήταν ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, στα 21 χρόνια του, στη μόλις τρίτη συμμετοχή του στην εθνική και το παρθενικό του γκολ. Μήπως έχουμε να κάνουμε σε αυτό που λέμε… παράδοση – παραλαβή; Ο χρόνος θα δείξει…

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (89′ Σεμέδο), Μέντες (89′ Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (89′ Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα).
Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90+3′ Χάρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ, Σουλτς, Σικ (60′ Χίτιλ), Χούχτα (60′ Λινγκρ).




Έγιναν…
Τουρκία – Γεωργία 3-1
Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Η Βαθμολογία – 6ος όμιλος

Έχονται…
Σάββατο 22 Ιουνίου
16:00 Γεωργία – Τσεχία
19:00 Τουρκία – Πορτογαλία
Τετάρτη 26 Ιουνίου
Γεωργία – Πορτογαλία
Τσεχία – Τουρκία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This