Η Αυστρία έβαλε φωτιά στον 4ο όμιλο, άφησε δεύτερη τη Γαλλία και τρίτη την Ολλανδία!

Αντίπαλος με... θηρία πλέον η Γαλλία

Must Read

Θυμήθηκε τις παλιές δόξες η Αυστρία, όταν λεγόταν «βούντερτιμ» και την έτρεμε κάθε αντίπαλος. Νίκησε τη φιλόδοξη Ολλανδία με 3-2, τερμάτισε στην 1η θέση του 4ου ομίλου και άφησε πίσω της στη 2η τη Γαλλία που έφερε απρόσμενη ισοπαλία (1-1) με αντίπαλο την Πολωνία που αποχώρησε από τη διοργάνωση με… ψηλά το κεφάλι.

Η απώλεια της πρώτης θέσης ανεβάζει το δείκτη δυσκολίας για τους «τρικολόρ» που ακολουθούν πλέον ένα μονοπάτι με πανίσχυρες ομάδες, όπως η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ισπανία!

Όσο για την Ολλανδία μπορεί να έπεσε στην 3η θέση, αλλά πρέπει να συμβούν απίστευτα πράγματα για να μην περάσει στις 4 πρώτες ομάδες.

Οι τέσσερις ομάδες δεν έδωσαν απλά συγκλονιστικούς αγώνες, αλλά απάντησαν στην ΟΥΕΦΑ που επίλεξε να ορίσει τους αγώνες τους νωρίς, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, για να παίξουν οι Άγγλοι με τους Ελβετούς και οι Δανοί με τους Σέρβους στην prime time.

Στο Ντόρτμουντ ο μασκοφόρος Εμπαμπέ σημείωσε το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Euro, με πέναλτι, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ένας άλλος, δεινός σκόρερ, ο Λεβαντόβσκι ισαοφάρισε με τον ίδιο τρόπο.

55: Η Γαλλία κέρδισε πέναλτι με τον Ντεμπελέ, τον ανέτρεψε ο Κίβιορ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Εμπαπέ.




76′: Μέσω VAR διαπιστώθηκε ότι ο Ουπαμεκανό έκανε απρόσεκτο μαρκάρισμα στον άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ Σφιντέρσκι. Το εκτέλεσε δύο φορές ο Λεβαντόβσκι για να ισοφαρίσει σε 1-1




Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ (61′ Γκριεζμάν), Ραμπιό (61′ Καμβαμιγκά), Ντεμπελέ (86′ Μουανί), Μπαρκολά (61′ Ζιρού), Εμπαπέ.
Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ, Ζαλέβσκι (68′ Σκόρας), Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μόντερ, Σιμάνσκι (68′ Σφιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι.




Στο Βερολίνο η Αυστρία, αουτσάιντερ, προηγήθηκε τρεις φορές της Ολλανδίας. Ισοφαρίστηκε δύο και νίκησε με το εντυπωσιακό 3-2.

6′: Το έβδομο αυτογκό του φετινού Euro οφείλεται στο Ολλανδό Μάλεν που στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από το σουτ του Αυστριακού Πρας… σιγούρεψε το γκολ!




47′: Ισοφάριση με τον Χάπκο (1-1) για τους Ολλανδούς.




59′: Πάλι μπροστά οι Αυστριακοί (1-2) με τον Σμιντ και τη… βοήθεια του Ντε Φράι.




75′: Νέα απάντηση από τους Ολλανδούς με τον Ντεπάι (2-2).




80′: Ο Ζάμπιτσερ σκοράρει το τρίτο γκολ της Αυστρίας που τους οδηγεί στην κορυφή του ομίλου.




Ολλανδία (Ρόλαντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (65′ Ντε Φεν), Ντε Φρέι, Ντεπάι,, Χάκπο, Ρέιντερς (65′ Βαϊνάλντουμ), Φέερμαν (35′ Σίμονς), Μάλεν (72′ Βέργκχοστ), Σχάουτεν.
Αυστρία (Ραλφ Ράγκνινγκ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς (79′ Γκρέγκοριτς), Πρας, Ζάμπιτσερ, Γκρίλιτς, Λιένχαρτ (62′ Μπαουμγκάρντερ), Σμιντ, Βίμερ (62′ Λάιμερ).




Η τελική βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία των ομάδων που βρίσκονται στην 3η θέση. Προκρίνονται οι 4 πρώτες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This