Με το σπαθί της η Γεωργία νίκησε 2-0 την Πορτογαλία και πέρασε στους «16» του Euro

Must Read

Αυτή η Γεωργία που έπαιξε στο Γκελσενκίρχεν και νίκησε με 2-0 την Ελλάδα θύμισε εποχές 2004! Έπαιξε όπως έπρεπε με την Πορτογαλία που είχε συντριπτική κατοχή μπάλας , αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ. Πλήρωσε ακριβά την πρόθεση του προπονητή της να… φρεσκάρει την ομάδα που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδινε αγώνα… χωρίς αύριο.

Δεν περίμεναν οι Πορτογάλοι τόσο μαχητική και κυρίως, τόσο έξυπνη την ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα στα μπαράζ του Euro.




Οι Γεωργιανοί μπορεί να τερμάτισαν 3οι στον όμιλο, αλλά εξασφάκισαν την πρόκριση από την ειδική βαθμολογία των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων. Μεγάλο και το άλλο ματς στο Αμβούργο όπου η Τουρκία ίδρωσε να εξασφαλίσει τη νίκη πρόκριση απέναντι στην Τσεχία που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 20′.

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου

Πλέον γνωρίζουμε και τις τέσσερις ομάδες που θα συνεχίσουν στους «16» μέσω της ειδικής βαθμολογίας της 3ης θέσης. Εκτός μένουν η Κροατία και η Ουγγαρία.

Οι Γεωργιανοί από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους. Προηγήθηκαν στο 2′ και κράτησαν τη νίκη με τις επεμβάσεις του τερματοφύλακα τους Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι.

2′: Η Γεωργία με το πλασέ του Κβαρατσχέλια αιφνιδίασε την Πορτογαλία




57′: Ο Μικαουτάτζε εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε η Γεωργία κόντρα στη ροή του αγώνα.




Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76′ Κβιρκβέλια), Κάσια, Λοκοσβίλι (63΄Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Χακβετάτζε, Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια.
Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (65΄Σεμέδο), Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75′ Νούνες), Κονσεϊσάο, Παλίνιο (46′ Ρούμπεν Νέβες), Νέτο (75′ Ζότα), Ρονάλντο (65′ Ράμος), Φέλιξ.




Στο Αμβούργο η Τουρκία δυσκολεύτηκε απέναντι στην Τσεχία που από το 20′ έπαιζε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με δύο κίτρινες (η πρώτη στο 11′) του Μπάρακ. Κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ που τους οδήγησε στη 2η θέση στο 90+4′!

51′: Η Τουρκία με τον Τσολχάνογλου ανοίγει το σκορ αξιοποιώντας την αριθμητική υπεροχή που είχε από το 20′ όταν αποβλήθηκε ο Μπάρακ




67′: Ισοφάριση για την Τσεχία με πέναλτι που επιβεβαίωσε το VAR και αξιοποίησε ο Σούσεκ




90+4′: Ο Τοσούν αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή με το γκολ πρόκρισης λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης!




Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στανέκ (55′ Κόβαρ), Χολές, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Μπαράκ, Πρόβοντ (75′ Λινγκρ), Νταβίντ Γιούρασεκ(87′ Ματέι Γιούρασεκ), Τσιτίλ (55′ Κούντα), Χλόζεκ (55′ Χάρι).
Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιονόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63′ Γιακουσλού), Όζτσαν (46′ Αϊχάν), Γκιουλέρ (75′ Τοσούν), Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (75′ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.




 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This