Ο Νίκος Γκάλης «κάρφωσε» και αποθεώθηκε στο πριγκιπάτο

Σε γκαλά για την ενίσχυση καλοκαιρινού camp μπάσκετ

Must Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ετήσια εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού τού The Hellenic Initiative στο Μονακό, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη του THI Summer Youth Academy, του καλοκαιρινού camp μπάσκετ στις εγκαταστάσεις της Λεόντειου Σχολής Αθηνών, που σχεδίασε και υλοποιεί ο οργανισμός σε συνεργασία με τo Eurohoops.

  • Από τον
    Δημ. Λυμπερόπουλο

Οικοδεσπότης του γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου», ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του easyGroup και μέλος του Δ.Σ. του The Hellenic Initiative, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά και διαχρονικά τις πρωτοβουλίες του.

Το λαμπερό φιλανθρωπικό γκαλά τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Την παράσταση όμως έκλεψε η ομιλία του μύθου του ελληνικού μπάσκετ Νίκου Γκάλη, επίτιμου καλεσμένου της εκδήλωσης, η οποία εστίασε στον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να συντελέσει στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση και την ενδυνάμωση των νέων.

Ο Νίκος Γκάλης, μοναδικός ελληνας καλαθοσφαιριστής στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τις ηθικές μας αξίες στη νέα γενιά. Πρέπει να τους μάθουμε τον τρόπο να μην προβαίνουν σε διακρίσεις, να μην επηρεάζονται από τα κοινωνικά και πολιτισμικά εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο τους, και να συνεχίσουν να πιστεύουν πως ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, όλους τους λαούς. Με βάση αυτή την οπτική πορεύτηκα στη ζωή μου και με αυτή θα συνεχίσω να πορεύομαι μέχρι να πεθάνω».

Για την ιστορία, το The Hellenic Initiative ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Ελληνες της διασποράς και φιλέλληνες με στόχο να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. George P. Stamas ανέφερε σχετικά: «Η υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας όπως είναι το πρώτο THI Summer Youth Academy μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Συναισθήματα που γίνονται ακόμα εντονότερα όταν βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε πολύ όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα για να υποστηρίξουν τις δράσεις μας, και ιδιαίτερα τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου για τη μοναδική του φιλοξενία. Αντλώντας έμπνευση από τον ήρωα των νεανικών μας χρόνων, τον Νίκο Γκάλη, συνεχίζουμε το έργο μας με στόχο κάθε μας δράση να δίνει έμφαση στη δύναμη της συνεργασίας, στην ενδυνάμωση των νέων και την αξία της κοινωνικής προσφοράς…»

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This