Euro: Η Πορτογαλία την (δραματική) πρόκριση, η Σλοβενία το χειροκρότημα

Νίκη θησαυρός με 3-0 στα πέναλτι, έπειτα από 0-0 σε 120 λεπτά αγώνα!

Must Read

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες γράφονται, κάποιες φορές, με επώδυνο τρόπο. Παράγουν όμως και ήρωες. Αυτό συνέβη και στον δραματικό, έτσι όπως εξελίχτηκε αγώνα της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία. Ματς και παράταση έληξαν χωρίς γκολ, ο Σλοβένος γκολκίπερ Όμπλάκ σταμάτησε τον Ρονάλντο στο αυστηρό πέναλτι που κέρδισαν οι Πορτογάλοι στο 103′.

Όμως στη διαδικασία των πέναλτι παίχτηκε η τραγωδία για τη Σλοβενία που έχασε τρία πέναλτι στη σειρά (Ίλιτς, Μπάλκοβιτς, Βέρμπιτς) σε αντίθεση με τους Πορτογάλους που βρήκαν δίχτυα σε ισάριθμες εκτελέσεις (Ρονάλντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα).

Όμως οι σκόρερ από την «άσπρη βούλα» δεν θα περάσουν στην ιστορία. Τη δόξα την κλέβει ο γκολκίπερ τους, ο Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος είχε κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο 115′ σε προσπάθεια του Σέσκο που κράτησε την ομάδα του στον αγώνα και στο κόλπο της πρόκρισης.




Η Πορτογαλία κέρδισε μια πρόκριση με τρόπο εφιαλτικό, ενώ έμοιαζε από τις πιο εύκολες στη φάση των νοκ άουτ. Βρήκε απέναντι της μια χώρα που μετρά κάτι περισσότερο από δύο εκατομμύρια ψυχές, αλλά πήγε στη διοργάνωση αποφασισμένη να ξεχωρίσει. Και τα κατάφερε. Το χειροκρότημα της εξέδρας στο τέλος του αγώνα υπήρξε θερμό.

Δεν είναι «κλισέ» το έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Η Σλοβενία σε αυτό το Euro ψήλωσε ποδοσφαιρικά. Μπορεί να είδε τα όνειρα της να γκρεμίζονται στο τέλος, αλλά απαρατήρητη δεν πέρασε.

Κι η Πορτογαλία; Δεν ήταν καλή, προβλέψιμη, δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Ψάχνοντας διαρκώς τον Ρονάλντο για να σκοράρει με κεφαλιά δεν μπορούσε να σκοράρει. Και κάτω από τα δοκάρια της είχε έναν εκπληκτικό σε 120′ Όμπλακ.

Τώρα Πορτογάλοι και Γάλλοι θα παίξουν για την πρόκριση, αλλά παράλληλα καλούνται να δώσουν απαντήσεις ανεβάζοντας την απόδοσή τους.

103′: Η στιγμή κόλαφος για την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο…




… και η αντίδραση του Κριστιάνο Ροναλντο!




Πορτογαλία (Ρομπέhttps://exchange.glomex.com/video/v-d2ej6nnz1k8h?integrationId=40599v17l3ec41xgρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νούνο Μέντες, Πέπε (117’ Ρούμπεν Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (117’ Σεμέντο), Ζοάο Παλίνια, Βιτίνια (65’ Ντιόγκο Ζότα), Μπρούνο Φερνάντες, Λεάο (76’ Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο.
Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Μπάλκονετς, Έλσνικ (106’ Ίλιτσιτς), Τσέριν, Στογιάνοβιτς (86’ Βέρμπιτς), Μλάκαρ (74’ Στάνκοβιτς), Σέσκο, Σπόραρ (75’ Τσέλαρ).




 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This