Euro 2024: Ο Μπαχτσελί καλεί τους Τούρκους να μην παίξουν με την Ολλανδία – «Η πιο κατάλληλη επιλογή για την εθνική μας αξιοπρέπεια»

«Το σύμβολο του Γκρίζου Λύκου είναι η υπαρξιακή τιμή της τουρκικότητας και η κοινή αξία που συγκεντρώνει το παρελθόν και το μέλλον...» αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν

Must Read

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία για την τιμωρία του Μερίχ Ντεμιράλ από την UEFA, λόγω της έμπνευσής του να πανηγυρίσει για τη νίκη-πρόκριση της χώρας του στον αγώνα με την Αυστρία για τη φάση των «16», σχηματίζοντας και με τα δύο του χέρια το σήμα των «Γκρίζων Λύκων», με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να καλεί σε άμεση αποχώρηση της Εθνικής Τουρκίας από το Euro.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την UEFA για ρατσιστική και φασιστική λογική (!), πρότεινε η εθνική ποδοσφαίρου της χώρας του να μην κατέβει στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα με την Ολλανδία, σε περίπτωση που δεν γίνει υπαναχώρηση στην επιβολή τιμωρίας στον Ντεμιράλ. «Η διείσδυση ρατσιστικών και φασιστικών τάσεων στην UEFA είναι ένας επαίσχυντος πρωτογονισμός. Το σύμβολο του Γκρίζου Λύκου είναι η υπαρξιακή τιμή της τουρκικότητας και η κοινή αξία που συγκεντρώνει το παρελθόν και το μέλλον. Στην πραγματικότητα, η επίδειξη δυσπεψίας σε αυτήν την αξία, είναι μια αποκρουστική εκδήλωση της αθεράπευτης εχθρότητας προς το τουρκικό έθνος και δυσφήμησης της τουρκικής ιστορίας», τόνισε σε σημερινή δήλωσή του ο Μπαχτσελί.

«85 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες στέκονται πίσω από την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με τις προσευχές, την υποστήριξη και τις επευφημίες τους. Σε αυτή τη φάση, είναι ηθική και εθνική προσδοκία να μην παίξει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στον αγώνα της Ολλανδίας και να δείξει τη δημοκρατική της διαμαρτυρία, που είναι δικαίωμα, με αυτόν τον τρόπο, ενώπιον της UEFA, η οποία σαφώς δεν σέβεται την ιστορική κληρονομιά της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου και κατέληξε, υποστηρίζοντας πως «στην περίπτωση που η UEFA δεν εγκαταλείψει την απερίσκεπτη απόφασή της, το να αφήσουμε την Ολλανδία μόνη στο γήπεδο και η επιστροφή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Τουρκία, θα είναι η καταλληλότερη επιλογή για την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Θυμίζουμε πως ο στόπερ της Αλ Αχλί και της Εθνικής και σκόρερ των δύο τερμάτων που έστειλαν την ομάδα του στους «8» της διοργάνωσης, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές από την UEFA, κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο χάνει την αυριανή αναμέτρηση με την Ολλανδία, αλλά, στην περίπτωση που η Τουρκία περάσει στους «4», δεν θα μπορεί να παίξει ούτε στον ημιτελικό. Όπως ανέφερε η UEFA στη σχετική ανακοίνωση, ο Ντεμιράλ τιμωρήθηκε «για έλλειψη συμμόρφωσης με τις γενικές αρχές συμπεριφοράς, για παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, για χρήση αθλητικών εκδηλώσεων για εκδηλώσεις μη αθλητικού χαρακτήρα και για δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.Η ΟΥΕΦΑ,ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ,ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ,ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This