Euro 2024: Η Γαλλία στα ημιτελικά, 5-3 στα πέναλτι την Πορτογαλία

Επόμενη αντίπαλος των «τρικολόρ» η Ισπανία

Must Read

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την καλή παράδοση που έχει στα πέναλτι, έχει προκριθεί στις τρεις από τις τέσσερις φορές που βρέθηκε σε αυτή τη διαδικασία, νικώντας όχι μόνο την Πορτογαλία, αλλά και τον ήρωα Ντιόγκο Κόστα που είχε πιάσει τα τρία πέναλτι των Σλοβένων οδηγώντας την ομάδα του μέχρι τα προημιτελικά.

Είναι εντυπωσιακό που δύο μεγάλοι τερματοφύλακες δεν κατάφεραν να επέμβουν. Το χαμένο πέναλτι ανήκε στον Ζοάο Φέλιξ, αλλά χτύπησε στοπ δοκάρι!



Υπήρξε όμως και κάτι άλλο σημαντικότερο. Σε ένα ματς που αγωνίστηκαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο των 130 τερμάτων με την Πορτογαλία και ο Κιλιάν Εμπαμπέ με τα 48 γκολ (δεύτερος στη σχετική κατάταξη για τη Γαλλία) δεν κατάφεραν όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες σε ένα ματς που έληξε χωρίς γκολ τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση!

Στη θέση τους τα άλλα αστέρια που πήραν προσπάθειες, έκαναν σουτ, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν τις δυνατές άμυνες. Κυρίως τη γραμμή Μαζινό των Γάλλων. Η Πορτογαλία ήταν  καλύτερη, αλλά επιστρέφει στη Λισαβόνα με την πίκρα του αποκλεισμού. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, έπεσε στην παγίδα της Γαλλίας που της έδωσε χώρο και οδήγησε το ματς εκεί που ήθελε. Στα πέναλτι.

Τώρα μπορεί να μην έχουμε στα ημιτελικά Ιβηρικό ντέρμπι, αλλά θα έχουμε… μεσογειακό. Ισπανία εναντίον Γαλλίας κι όποιος αντέξει κερδίζει το εισιτήριο για τον τελικό!

Η σειρά των πέναλτι:
1-0 Ντεμπελέ (Γαλλία)
1-1 Ρονάλντο (Πορτογαλία)
2-1 Φοφανά (Γαλλία)
2-2 Μπερνάρντο Σίλβα (Πορτογαλία)
3-2 Κουντέ (Γαλλία)
Δοκάρι Ζοάο Φέλιξ (Πορτογαλία)
4-2 Μπαρκολά (Γαλλία)
4-3 Μέντες (Πορτογαλία)
5-3 Ερναντέζ (Γαλλία)

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (74’ Σεμέντο), Βιτίνια, Ζοάο Παλίνια (90’ Ρούμπεν Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες (74’ Κονσεϊσάο), Λεάο (106’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ερναντέζ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβίνγκα (91’ Γιουσούφ Φοφανά), Γκριεζμάν (67’ Ντεμπελέ), Κόλο Μουανί (86’ Τουράμ), Μπαπέ (106’ Μπαρκολά).



 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This