Euro 2024: Οι «τουλίπες» άντεξαν στην πίεση των Τούρκων, νίκη με ανατροπή (2-1) και ημιτελικός με την Αγγλία

Must Read

Η Ολλανδία βρέθηκε στο 35′ με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Τουρκία, Από ένα… παιδικό λάθος παραχώρησαν κόρνερ που έφερε τον γνωστό μας από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό Ακαϊντίν να γίνεται σκόρερ.

Μπορεί να πήγαν στα αποδυτήρια με το σε βάρος του σκορ, αλλά αντί να… μαραθούν όπως οι τουλίπες που βγάζει η χώρα τους, αντίθετα… άνθισαν. Και πέτυχαν αυτό που έμοιαζε αδύνατο απέναντι στους αποφασισμένους και δυναμικούς Τούρκους που έπαιζαν με… ιταλική συνταγή λόγω του προπονητή τους Βιτσέντσο Μοντέλα.

Κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, το σε βάρος τους 1-0 να γίνει προβάδισμα 2-1 και να ετοιμάζονται για μια θέση στον τελικό στον ημιτελικό της Τετάρτης απέναντι στην Αγγλία.

Το ματγς ήταν συναρπαστικό με ανατροπές. Οι Τούρκοι τα έπαιξαν όλα τα όλα. Με δύναμη και πάθος. Ήξεραν ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους, να περάσουν στον ημιτελικό κι εκεί να τα (ξανα)δώσουν όλα. Δεν τα κατάφεραν, αλλά δεν έπεσαν χωρίς μάχη.

Αυτή τη φορά στο Βερολίνο δεν είχαν τον κόσμο άλλων αγώνων. Οι Ολλανδοί οπαδοί ήταν περισσότεροι και πιο ενθουσιώδεις. Ξέροντας τις αδυναμίες της εθνικής τους αποφάσισαν να κάνουν εκείνοι, οι οπαδοί των «οράνιε» δηλαδή, την αρχή για την τελική αντεπίθεση.

35′: Ο Ακαϊντίν κε κεφαλιά δίνει προβάδισμα στην Τουρκία έπειτα από τραγικό λάθος των Ολλανδών που παραχώρησαν κόρνερ!



70′: Η ισοφάριση για τους Ολλανδούς με τον ντε Φράι



76′: Η έξοχη ενέργεια του Χάκπο και το αυτογκόλ από τον Μουλντούρ



Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73′ φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87′ Ζίρκζι), Ρέιντερς (73′ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46′ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (57′ Φριμπόνγκ)
Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκινόκ, Μούλντουρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν (77′ Γιοκούσλου), Αϊχάν (89′ Κιλικτσόι), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This