Euro: Πρόκριση για την Αγγλία από ένα… λιονταράκι, τον Γουότκινς με γκολ στο 90’+1

Νίκησε με 2-1 την Ολλανδία και έφυγε για τον τελικό της Κυριακής όπου την περιμένει η Ισπανία

Must Read

Τα.. λιοντάρια έχουν νύχια. Δυνατά: Ο Κέιν, ο Σάκα, ο Μπέλινγκχαμ είναι μερικά από αυτά. Όταν… μυριστούν αίμα δεν συγχωρούν. Κι όμως η ιστορία θα γράψει ότι η πρόκριση για την Αγγλία στον πρώτο της τελικό εκτός νησιού δεν ήρθε με κάποιο από αυτά, αλλά από ένα… νυχάκι, τον λιγότερο διάσημο παίκτη της, τον Όλι Γουότκινς της Άστον Βίλα. Τα λιοντάρια χρειάστηκαν ένα…. λιονταράκι, όχι από άποψη ηλικίας αφού έχει πατήσει τα 28, αλλά φήμης.

Ο επιθετικός της Άστον Βίλα ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση με το γκολ που σημείωσε στο 90’+1 βάζοντας τέλος στα σενάρια για παράταση.




Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε συμπληρώσει δέκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε αντικαταστήσει τον Χάρι Κέιν στο 81′!

Μπορεί ο ημιτελικός του Ντόρτμουντ να μην είχε την ένταση και το ενδιαφέρον του αντίστοιχου της Ισπανίας με την Αγγλία, αλλά είχε αγωνία, ανατροπές και απρόσμενη εξέλιξη.

Η Αγγλία που τόση κριτική δέχτηκε για τις εμφανίσεις της σε αυτό το τουρνουά κατάφερε να νικήσει την Ολλανδία  και να δείξει μέρος των δυνατοτήτων της τη στιγμή που έπρεπε.

Οι Άγγλοι πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την πρόκριση τους στον τελικό της Κυριακής που για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία. Δϋο ομάδες με διαφορετκό στιλ παιχνιδιού που υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.

7′: Από το κλέψιμο του Σίμονς από τον Ράις ο Ολλανδός δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με εξαιρετικό γκολ




Info: To γκολ του Σίμονς στο 7′ είναι το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί σε τελικό Euro μετά από αυτό του Άλαν Σίρερ στο Αγγλία – Γερμανία το 1996 (3′).

19′: Η ισοφάριση με περιπετειώδη τρόπο για την Αγγλία με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κέιν




Info: Ο Χάρι Κέιν με το εύστοχο πέναλτι γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Euro σε νοκ-άουτ φάσεις, φτάνοντας τα 6 γκολ.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90+3′ Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90+3′ Μπρόμπεϊ),, Ρέιντερς, Μάλεν (46′ Βέχορστ), Ντεπάι (35′ Φέρμαν), Χάκπο
Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά (90+3′ Κόνσα), Μέινου (90+3′ Γκάλαχερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (81′ Πάλμερ), Κέιν (81′ Γουότκινς), Μπέλιγχαμ




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This