Σοβαρά επεισόδια στο ζευγάρι που θα αναδείξει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Οργή των Αλβανών της Εγνατία κατά της Βοσνιακής Μπάνια Λούκα – Τα συνθήματα για το Κόσοβο και η ελληνική σημαία

Must Read

Την ώρα που γινόταν ο ημιτελικός του Euro με αντιπάλους την Αγγλία και την Ολλανδία στην Μπάνια Λούκα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας η τοπική Μπόρατς, πρωταθλήτρια της χώρας αντιμετώπιζε την αντίστοιχη της Αλβανίας Εγνατία σε ένα ματς που διακόπηκε για δέκα λεπτά έπειτα από συνθήματα των Βόσνιων για το Κόσοβο.

Ο αγώνας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η ομάδα που θα προκριθεί μετά των αγώνα ρεβάνς την Τετάρτη στην Αλβανία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Πέρα από τις αγωνιστικές διαφορές των δύο ομάδων προέκυψαν και εθνικιστικές. Οι οπαδοί της Μπόρατς αντιπροσωπεύουν τους Σέρβους της Βοσνίας. Η Αλβανική Εγνατία δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, αλλά η ιταλική ιδιοκτησία της που έχει στενές σχέσεις με το καθεστώς της χώρας, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, κατάφερε πέρσι να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα.

Οι Σερβικής καταγωγής Βόσνιοι υποδέχτηκαν τους Αλβανούς με σημαίνει της μεγάλης Σερβίας, ακόμα και με ελληνική σημαία όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 70′ παιχνιδιού κι ενώ οι Αλβανοί προσπαθούσαν με σκληρό παιχνίδι να αντέξουν τις επιθέσεις της Μπόρατς ακούστηκαν συνθήματα του τύπου «Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας» και άλλα παρόμοια. Οι παράγοντες της Εγνατία αποχώρησαν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κι επέστρεψαν δέκα λεπτά αργότερα για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Ατυχώς για αυτούς δέχτηκαν γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων που αντιστοιχούσε στην δεκάλεπτη παραμονή τους στα αποδυτήρια. Σκόρερ ήταν ο Χρέλια. Ακολούθησε νέα ένταση.

Συνολικά οι παίκτες της Αλβανικής ομάδας είδαν 6 κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες (Ζεϊνουλάι στο 57′ και Ντρέκα στο 90’+11), ενώ διατύπωσαν φρικτά παράπονα για τον Πολωνό διαιτητή Ντανιέλ Στεφάνσκι (είχε διαιτητεύσει το Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4 κι είχε δείξει οκτώ κίτρινες, από τέσσερις σε κάθε ομάδα).

Στην Αλβανία τα ΜΜΕ προσπαθούν να προσδώσουν πολιτικό χαρακτήρα στον αγώνα για να πετύχουν την πρόκριση της ομάδας τους. Η ΟΥΕΦΑ όπως συνέβη και στο πρώτο ματς, απαγόρευσε και στη ρεβάνς την παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This