«Έκοψαν» με αστείες δικαιολογίες δύο Ρώσους τενίστες από το Παρίσι

Ο Ασλάν Καράτσεφ και η Βερόνικα Κουντερμέτοβα εκτός λίστας

Must Read

Τούς άφησαν εκτός, εφευρίσκοντας την δικαιολογία

Ο Ασλάν Καράτσεφ και η Βερόνικα Κουντερμέτοβα δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Oμοσπονδία Αντισφαίρισης αποφάσισαν κυνικά πως…δεν πέρασαν το τεστ ουδερότητας! Τα οπία τεστ ήταν «αναγκαία» για τους αθλητές από την Ρωσία, προκειμένου να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» πάντως, στο «Παρίσι 2024».

Τόσο ο Καράτσεφ, όσο και η Κουντερμέτοβα κρίθηκαν από την ΔΟΕ και την Διεθνή Ομοσπονδία Τένις (ITF) ότι συνδέονται με το «καθεστώς Πούτιν», όπως το αναφέρουν, στον πόλεμο με την Ουκρανία.

H ρωσική ομοσπονδία τένις υπέβαλε τις υποψηφιότητες των δύο, κανονικά ως όφειλε, αλλά απορρίφθηκαν από την ITF και την ΔΟΕ, κάτι που ανέμενε η ρωσική πλευρά. Η περίπτωση της Kουντερμέτοβα, πρώην Νο9 και νυν Νο38 του κόσμου, ήταν ίσως περισσότερο αναμενόμενη, καθώς συνέχιζε να φορά το λογότυπο της Tatneft, μίας ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είχε κυρωθεί από την Ε.Ε. για τους «δεσμούς» της με το «καθεστώς». Για τον Καράτσεφ, ασημένιο στο μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, οι λόγοι του αποκλεισμού του δεν έγιναν γνωστοί, αλλά εικάζεται πως είναι… παρεμφερείς.

Έτσι, η τελική λίστα των Ρώσων τενιστών που θα βρεθούν -υπό ουδέτερη σημαία- στους Αγώνες είναι οι: Ντανίλ Μεντβέντεφ, Ρομάν Σαφιούλιν, Πάβελ Κοτόφ, Εκατερίβα Αλεξαντρόβα, Μίρα Αντρέεβα και Ντιάνα Σνάιντερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This