Ο Σαουθγκέιτ θα χριστεί ιππότης αλλά παραιτείται από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας

Must Read

Η Αγγλία δεν μπόρεσε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε από την Ισπανία με 2-1 στον τελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο. Τα «λιοντάρια» δεν μπόρεσαν ξανά να κατακτήσουν έναν μεγάλο τίτλο, αλλά ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα λάβει μια από τις μεγαλύτερες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times, θα χριστεί ιππότης και θ’ αποκτήσει τον τίτλο του Σερ.




 

Ο τίτλος αυτός απονέμεται από την βασιλική οικογένεια σε εκείνους που διακρίνονται στον τομέα τους και η δουλειά τους έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί πως μετά τον τελικό ο Βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος, με προσωπική επιστολή του, συνεχάρη τον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες των «τριών λιονταριών» ζητώντας να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, παρά την απώλεια του τίτλου.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε σήμερα (16/07) πως αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας.  Η ομοσπονδία της χώρας επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Αγγλου κόουτς μετά από οκτώ χρόνια στον πάγκο της εθνικής, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Euro και στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2018.

«Ως υπερήφανος Αγγλος ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου η θέση στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Αυτός ο ρόλος σήμαινε τα πάντα για εμένα και έκανα τα πάντα για ν’ ανταποκριθώ στις τεράστιες απαιτήσεις. Ηρθε όμως η ώρα της αλλαγής, τόσο για εμένα, όσο και για την εθνική ομάδα.

Ο τελικός του Βερολίνου ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στον πάγκο της εθνικής. Εκανε ότι μπορούσα για να βοηθήσω στην εξέλιξη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είχα την τιμή να είμαι στον πάγκο σε 102 αγώνες και σε όλους αυτούς ήμουν υπερήφανος που είχα στο στήθος μου τα τρία λιοντάρια. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη τους», ανέφερε στη δήλωση του ο Σάουθγκεϊτ.

Διαβάστε ακόμα: Ισπανία: Στο Βασιλικό Παλάτι οι πρωταθλητές Ευρώπης – Αποθέωση από τον κόσμο

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This