Ο Μέσι… υποχρέωσε σε παραίτηση τον υπουργό Αθλητισμού της Αργεντινής!

Must Read

Η Εθνική Αργεντινής κατέκτησε στις αρχές της εβδομάδας το Κόπα Αμέρικα. Ήταν ο δεύτερος τίτλος της μετά το Μουντιάλ. Μόνο που την ευφορία για την επιβεβαίωση της ισχύος της σκίασε ένα βίντεο που εμφάνιζε τους παίκτες της ομάδας, του Λιονέλ Μέσι συμπεριλαμβανομένου να τραγουδά ένα τραγούδι για τη Γαλλία με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Έγινε ο σχετικός θόρυβος, αλλά τη… νύφη την πλήρωσε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας Χούλιο Γκάρο!

Τι είχε συμβεί; Ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι ο Μέσι και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θα έπρεπε να απολογηθούν για την ενέργεια τους αυτή.

Τι ήθελε και αναφέρθηκε στα ιερά και τα… όσια της χώρας. Σχεδόν αμέσως το γραφείο του Προέδρου τον έπαυσε από τα καθήκοντα του!

Μάλιστα η ανάρτηση στον λογαριασμό «Χ» (πρώην Twitter) κάθε άλλο παρά κομψή ήταν:

«Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δύο φορές νικήτρια του Κόπα Αμέρικα, ή σε οποιοδήποτε άλλο πολίτη. Για αυτόν τον λόγο ο Χούλιο Γκάρο δεν είναι πλέον υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας».

Όμως και ο Γκάρο δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Πρώην Δήμαρχος, αλλά και στενός συνεργάτης του Προέδρου. Όλα αυτά, προφανώς, δεν μέτρησαν μπροστά στο φόβο για την πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης που όπως όλες σε αυτή τη χώρα περνούν δύσκολες στιγμές, κυρίως εξαιτίας της μόνιμης οικονομικής κρίσης.

Λίγο αργότερα η αντιπρόεδρος της χώρας σε ανάρτηση της ανέφερε:

«Η Αργεντινή είναι μια κυρίαρχη και ελεύθερη χώρα. Δεν είχαμε ποτέ αποικίες ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν επιβάλαμε ποτέ σε κανένα τον τρόπο ζωής μας. Καμία αποικιοκρατική χώρα δεν πρόκειται να μαςε εκφοβίσει για ένα τραγούδι ή για να πούμε αλήθειες που δεν θέλουν να παραδεχτούν.

Πριν δέκα μέρες ο Πρόεδρος της Αργεντινής είχε συναντήσει τον Γάλλο ομόλογο του μέσα σε θερμό κλίμα. Έδωσαν μάλιστα ραντεβού για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι όπου είναι καλεσμένος. Με τό σάλο που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία είναι μάλλον απίθανο, η νέα συνάντηση – εάν γίνει – να πραγματοποιηθεί στο ίδιο ζεστό κλίμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This