Ο περίπατος της ΑΕΚ με την Ίντερ Εσκάλδες λίγο έλειψε να γίνει εφιάλτης

Προηγήθηκε 4-0, αλλά το ματς έληξε 4-3!

Must Read

Η ΑΕΚ πήρε ένα μάθημα για το πως μπορεί να… γυρίσει ένα ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και πως μπορεί να πέσει θύμα έκπλξης. Κόντρα στην άσημη Ίντερ Εσκάλδες από την Ανδόρα προηγήθηκε με 4-0 στο 52′, έδειχνε ότι θα κάνει… περίπατο και η ρεβάνς στη μικροσκοπική χώρα θα είχε περισσότερο… τουριστικό ενδιαφέρον παρά ποδοσφαιρικό.

Κι όμως οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Ανδόρα κατάφεραν να μειώσουν σε 4-3 και να… χαλάσουν το μυαλό των ποδοσφαιριστών, αλλά και το πάρτι που είχε στηθεί στην εξέδρα.

Απεγνωσμένα η Ένωση αναζητούσε ένα πέμπτο γκολ που θα της έδινε περισσότερη σιγουριά για τη ρεβάνς, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε προειδοποιήσει από τη συνέντευξη τύπου την παραμονή του αγώνα: «Παίζουν έντεκα, εναντίον έντεκα» είχε πει για να τονίσει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Και λίγο έλειψε να γίνουν. Η ΑΕΚ πέρα από τα τέσσερα γκολ, έχασε πέναλτι στο 73′ με τον Λιβάι Γκαρσία κι ένα σωρό ευκαιρίες. Κι όμως ο φωτεινός πίνακας έγραψε στο τέλος: 4-3.

Τώρα στη ρεβάνς θα χρειαστεί… καθαρό μυαλό για 90′ κι όχι για 50 ή 60 λεπτά.

Ρόλο στο τελικό σκορ έπαιξε και η βραδυά του τερματοφύλακα της Εσκάλδες του Αντρία Μουνιόθ Φερνάντες. Ο 30χρονος πορτιέρε δεν έπιασε μόνο το πέναλτι του Γκαρσία, αλλά είχε μια σειρά καθοριστικών επεμβάσεων που δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους του να σημειώσουν περισσότερα τέρματα.




Αρνητικό σημείο η αντίδραση των ποδοσφαιριστών της Ένωσης στα γκολ που δέχτηκε. Στο 65′ ο Βίντα… κρέμασε τον Στρακόσια, ο 78′ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε πέναλτι στον αντιπαλό του με αποτέλεσμα ο Αντρέου να μειώσει σε 4-2, ενώ στο 83′ ο Μουκουντί έδιωξε στα… τυφλά την μπάλα στέλνοντας την στον Μαρτίνεθ που με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Κι όμως η ΑΕΚ των πρώτων 60 λεπτών έδειξε τις δυνατότητες που έχει. Ο Λιούμπισιτς άνοιξε νωρίς το σκορ και έδιωξε το άγχος της πρεμιέρας. Ο Λιβάι Γκαρσία στο 20′ έγραψε το 2-0, ο Γκατσίνοβιτς σημείωσε το τρίτο γκολ στο 31′ κι ο Μουκουντί το τέταρτο στο 52′.

Διαιτητής: Λόταρ Ντοντ (Βέλγιο)
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75′ Άμραμπατ).
Ίντερ Εσκάλδες (Ορτίθ): Μουνιόθ, Γκαγιέγκο, Πουέντες (89′ Ερμάν), Φέχερ, Τόρες (63′ Σάντσες), Έλο (46′ Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχάρμα (63′ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν-Λουκ (19′ Ντε Λα Τόρε), Λόπες.




 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This