Ολυμπιακοί Αγώνες: Πότε γίνεται η μεγάλη μάχη του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Έλληνα πρωταθλητή

Must Read

Όπως στη ζωή «τα αγαθά κόποις κτώνται», έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα μετάλλια κατακτώνται με ιδρώτα και αίμα. Με την… υπέρβαση. Ποιός ξέρει; Ίσως κάποιος από τους μακρινούς προγόντους μας, αυτός που εμπνεύστηκε το σχετικό ρητό να είχε υπόψιν του τις ειρηνικές μάχες στην Ολυμπία.

Το ρητό ισχύει και στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά. Μόλις σημείωσε την μεγάλη του επιτυχία στο Παρίσι, την πρόκριση για πρώτη φορά Έλληνα αθλητή στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά τένις, ήρθε η επόμενη. Αντίπαλος στο δρόμο για την τετράδα που ουσιαστικά… στρώνει χαλί για τα μετάλλια ο Νόβακ Τζόκοβιτς μια μυθική μορφή του αγωνίσματος, αλλά και τόσο οικεία για πολλούς Έλληνες, όχι μόνο τους φίλους του τένις.

Γιατί ο Τζόκοβιτς, κατά κάποιο τρόπο, αισθάνεται Έλληνας και δεν το κρύβει. Δεν είναι μόνο οι επισκέψεις του στα μοναστήρια που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και τα νησιά. Ο… άλλος Τζόκιβιτς απολαμβάνει, όποτε μπορεί τον ελληνικό ήλιο και την ελληνική κουζίνα παρέα με φίλους του συμπατριώτες μας.

Ο τενίστας Τζόκοβιτς όμως είναι διαφορετικός. Το χαμόγελο σβήνει από τα χείλη του, η ευγένεια προς τους άλλους πάει… περίπατο και κάνει… φόκους στον στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Αυτή η συγκέντρωση τον έχει οδηγήσει στην κατάκτηση 24 γκραν σλαμ και συνολικά 98 τουρνουά που έχει πάρει μέρος! Στα 37 του χρόνια του λείπει ένας τίτλος, αυτός σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο πριν τρία χρόνια έφυγε με μετάλλιο, αλλά ήταν το χάλκινο. ενώ επιθυμούσε διακαώς το χρυσό.

Στο Παρίσι επιστρέφει για να πάρει ότι… έχασε στην Ιαπωνία.

Απέναντι του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δώδεκα χρόνια μικρότερος του και εννιά θέσεις χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος ξέρει ότι εάν θέλει να φθάσει στα μετάλλια πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Να αποκλείσει έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Το ταμπλό… φώναζε ότι στην καλή του πορεία θα έβρισκε απέναντι του τον Σέρβο.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο μεταίχμιο της καριέρας του. Θέλει μια μεγάλη επιτυχία για να επιστρέψει στη δεκάδα των κορυφαίων. Το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες η ευκαιρία για την επανεκκίνηση. Μπορεί να μην μπαίνει στο γήπεδο ως φαβορί, αλλά έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ότι επιθυμεί.

Οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος του. Ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τα 11 από τα 14 ματς που έχουν αναμετρηθεί. Και το… χειρότερο είναι ότι η τελευταία του νίκη σημειώθηκε το πολύ μακρινό 2019 στο κοντινό μας Αμπού Ντάμπι. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο σε Σαγκάη (2019) και Τορόντο (2018).

Εϊπαμε όμως ο δρόμος για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.Κερδίζοντας τον Τζόκοβιτς μπαίνει στην τετράδα και θεωρητικά έχει τρεις στις τέσσερις πιθανότητες για μετάλλιο.

Αύριο Πέμπτη γύρω στη μια το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί αυτή η αναμέτρηση. Για να δούμε εάν για τον Στέφανο ο μήνας αυτός μπει με μια μεγάλη νίκη – πρόκριση. Έχει το ταλέντο, εάν διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του μπορεί να τη διεκδικήσει…




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This