Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το who is who του τζουντόκα Θόδωρου Τσελίδη που κέρδισε το χάλκινο στο Παρίσι

Η φιλοσοφία του: «Κάνε αυτό που μπορείς, μη λυπάσαι και μη μετανιώνεις»

Must Read

Στα βήματα του Ηλία Ηλιάδη που κάποτε μάς χάριζε επιτυχίες στο άθλημα. Πλέον, έγραψε ιστορία και έκανε… σεφτέ για την Ελλάδα στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Θεόδωρος Τσελίδης. Ποιος είναι όμως, ο Έλληνας τζουντόκα που πάλεψε και κέρδισε το χάλκινο, το οποίο είναι παράλληλα το τρίτο στην ιστορία της χώρας στο αγώνισμα τζούντο;

Ο Θεόδωρος Τσελίδης (Φιόντορ Νικολάγιεβιτς Τσελίντι), γεννήθηκε στη Βόρεια Οσσετία τον Αύγουστο του 1996, από Έλληνα πατέρα (γεγονός που τον βοήθησε να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα). Έχει δύο αδέρφια, τον Γιώργο και τη Μαρίνα.

Αποφοίτησε το 2019 με πτυχίο Παγκόσμιας Οικονομίας από το North Ossetian State University που βρίσκεται στη Ρωσία. Στα χόμπι του είναι η ιστορία και τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ φιλοδοξία του ήταν να κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο όπως αναφέρει στο προφίλ του στην επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά.

Στη συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο αναφέρθηκε στην επιρροή του από τον Ρώσο ποιητή Vladimir Mayakovski, «γιατί είναι ένας από τους καλύτερους ποιητές». Η φιλοσοφία του στηρίζεται στη φράση: «Κάνε αυτό που μπορείς, μη λυπάσαι και μη μετανιώνεις».

Ο Θόδωρος ξεκίνησε να εξασκείται στο τζούντο σε ηλικία 15 ετών στην πόλη Vladikavkaz της Ρωσίας, επειδή «ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο», όπως δήλωσε τον Μάρτιο του 2024. Από το 2018 εκπροσωπούσε την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς τζούντο. Στην αρχή, συμμετείχε ως αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης και στην συνέχεια της πολεμικής τέχνης sambo και του τζούντο.

Το 2017 είχε φτάσει στον τελικό του Ρωσικού Πρωταθλήματος τζούντο και κέρδισε τον τίτλο του αντιπρωταθλητή στη Ρωσία. Τον Απρίλιο του 2018 έκανε την εμφάνισή του με την ελληνική εθνική ομάδα στο Γεωργιανό Grand Prix με το όνομα Θεόδωρος Τσελίδης.

Το 2018 κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο. Κέρδισε, επίσης, χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018. Στις 31 Ιουλίου 2024, ο Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, στην κατηγορία των 90 κιλών.
















Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This