Ιμάν Κελίφ: Ανακοίνωση-καταπέλτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Αλγερινής στο Παρίσι!

«Τόσο η Imane Khelif όσο και η Lin Yu-ting μετά από τεστ, δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια καταλληλότητας για να αγωνιστούν στην κατηγορία γυναικών», επαναλαμβάνει η IBA

Must Read

Η «ομπρέλα προστασίας» που άνοιξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την Αλγερινή intersex πυγμάχο Ιμάν Κελίφ που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA), η οποία την είχε αποκλείσει από την πρόσφατη διοργάνωσή της, επειδή θεωρήθηκε βιολογικά άνδρας, μετά από τεστ τα οποία έδειξαν ότι «είχε χρωμοσώματα XY».

Η IBA επιβεβαιώνει τη θέση και την απομάκρυνση των πυγμάχων από όλες τις διοργανώσεις, στοχεύει στην προστασία των γυναικών πυγμάχων και καταδικάζει τόσο τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και την Παγκόσμια Πυγμαχία (World Boxing) επειδή επιτρέπουν σε μη επιλέξιμους αθλητές να αγωνίζονται.

Η IBA επιβεβαιώνει τη θέση και την απομάκρυνση των πυγμάχων από όλες τις διοργανώσεις, στοχεύει στην προστασία των γυναικών πυγμάχων και καταδικάζει τόσο τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και την Παγκόσμια Πυγμαχία επειδή επιτρέπουν σε μη επιλέξιμους αθλητές να αγωνίζονται

Σε συνέχεια της δήλωσης της IBA που έγινε χθες το απόγευμα σχετικά με την απομάκρυνση των μη επιλέξιμων αθλητών από όλες τις γυναικείες διοργανώσεις IBA, επαναλαμβάνουμε τη στάση και τη σταθερή μας θέση.

Η IBA παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της ανταγωνιστικής δικαιοσύνης σε όλες τις διοργανώσεις μας, καταδικάζουμε απολύτως τις ασυνέπειες στην επιλεξιμότητα συμμετοχής στο τουρνουά πυγμαχίας που πραγματοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Για να επαναλάβουμε, τόσο η Imane Khelif όσο και η Lin Yu-ting μετά από τεστ, δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια καταλληλότητας για να αγωνιστούν στην κατηγορία γυναικών των αντίστοιχων γεγονότων μας.

Η απόφαση που έλαβε η IBA στις 24 Μαρτίου 2023, επικυρώθηκε στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της IBA στις 25 Μαρτίου 2023.

Το επίσημο πρακτικό αυτής της απόφασης είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο της IBA εδώ: Πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IBA.

Ο επείγων χαρακτήρας της απόφασης ήταν δικαιολογημένος, καθώς η ασφάλεια των πυγμάχων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Ο αποκλεισμός βασίστηκε σε δύο αξιόπιστα τεστ που πραγματοποιήθηκαν και στους δύο αθλητές σε δύο ανεξάρτητα εργαστήρια ως εξής:

  •  Τεστ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών IBA στην Κωνσταντινούπολη 2022.
  • Τεστ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας IBA γυναικών στο Νέο Δελχί 2023.

Διευκρίνιση:

  • Η Lin Yu-ting δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης της IBA στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), καθιστώντας έτσι την απόφαση νομικά δεσμευτική
  • Η Imane Khelif άσκησε αρχικά έφεση κατά της απόφασης στο CAS, αλλά απέσυρε την έφεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθιστώντας επίσης την απόφαση IBA νομικά δεσμευτική.

Πέρα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν παραπάνω και επιτρέποντας εν γνώσει της στην Imane Khelif να αγωνιστεί, η WORLD BOXING (σ.σ. διεθνής αθλητικός οργανισμός που ρυθμίζει την ερασιτεχνική πυγμαχία) της οποίας ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης είναι να υποστηρίξει το Ολυμπιακό κίνημα, έχει επίσης υποστηρίξει και ενισχύσει τους μη επιλέξιμους αθλητές να αγωνιστούν στα δικά τους τουρνουά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ανησυχητικά, το WORLD BOXING 2024 USA Boxing International Invitational τουρνουά είδε την κελίφ να διαγωνίζεται στους τελικούς στις 16 Απριλίου 2024, με μια περαιτέρω εμφάνιση  που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Eindhoven Box Cup, με την υποστήριξη του WORLD BOXING που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2024.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οποιοσδήποτε οργανισμός θα έθετε σε κίνδυνο έναν πυγμάχο με κάτι που θα μπορούσε να φέρει έναν πιθανό σοβαρό τραυματισμό εντός του «Field of Play» (FOP).

Ο κύριος ρόλος του διαιτητή στο ρινγκ είναι να διαχειρίζεται την ασφάλεια του πυγμάχου ανά πάσα στιγμή. Πώς είναι εύλογα εφικτό αυτό, όταν ένας πυγμάχος αποτυγχάνει να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας για να αγωνιστεί;

Η IBA δεν θα υποστηρίξει ποτέ αγώνες πυγμαχίας μεταξύ των δύο φύλων, καθώς ο οργανισμός θέτει την ασφάλεια και την ευημερία των αθλητών μας πρώτα.

Προστατεύουμε τις γυναίκες μας και τα δικαιώματά τους να αγωνίζονται στο ρινγκ εναντίον ίσων αντιπάλων και θα τις υπερασπιστούμε και θα τις υποστηρίξουμε σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι ελπίδες και τα όνειρά τους δεν πρέπει ποτέ να αφαιρεθούν από οργανισμούς που δεν θέλουν να κάνουν το σωστό κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η IBA παραμένει στη θέση της και θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλους τους αθλητές σύμφωνα με το πνεύμα των κανόνων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This