Ολυμπιακοί Αγώνες: Μας… καρδιοχτύπησαν οι Σέρβοι, αλλά έκαναν το καθήκον τους παίρνοντας μαζί τους στην πρόκριση και την Ελλάδα

Μόλις στην τέταρτη περίοδο... καθάρισαν το ματς με το Νότιο Σουδάν (96-85) - Με Γερμανία παίζει η Ελλάδα στους «8»

Must Read

Για τρία δεκάλεπτα έσπασαν καρδιές. Η τεράστια, μπασκετικά, Σερβία αντιμετώπιζε το Νότιο Σουδάν σε έναν αγώνα για την 2η θέση στον 3ο όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά που… έκαιγε την Ελλάδα.

Το πράγμα φαινόταν απλό πριν το τζάμπολ. Νίκη με τρεις ή περισσότερους πόντους των Σέρβων έπαιρναν μαζί τους την Ελλάδα αφήνονρτας εκτός τους Νοτιοσουδανούς.

Αντίθετα με «+24» πόντους διαφορά υπέρ του Νότιου Σουδάν έπαιρναν εκείνοι την πρόκριση και η Σερβία έμενε εκτός οκτάδας στην  οποία έμπαινε η Ελλάδα.

Κι επειδή το δεύτερο σενάριο έμοιαζε…. επιστημονικής φαντασίας όλοι επικεντρώθηκαν στο πρώτο, το πιο βατό.

Μόνο που τα τεράστια κορμιά των Νοτιοσουδανών, τα πελώρια χέρια και η μαχητικότητα τους έβαλαν δύσκολα στους Σέρβους που είδαν το ματς… χαλαρά, αν και η νίκη ήταν το ζητούμενο και για αυτούς για να πάρουν τη 2η θέση στον όμιλο.

Διαφορές διψήφιες, αλλά και επτά πόντων υπέρ των Σέρβων ροκανιζόταν σαν τραγανό μπισκότο από τους πεινασμένους για την πρόκριση Αφρικανούς.

Ευτυχώς στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Σέρβοι θυμήθηκαν την παράδοση που έχουν στο άθλημα, ξύπνησε κι ο Γιόκιτς που δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση νωρίτερα στο ματς που με 96-85 διαμόρφωσαν διαφορά 11 πόντων.

Η ΕΟΚ πρέπει να στείλει μια τούρτα στον Μπογκντάνοβιτς που με 30 πόντους ήταν μακράν ο καλύτερος του αγώνα.

Η Ελλάδα έχει επόμενο αντίπαλο τη Γερμανία με βάση τις διασταυρώσεις, ενώ η Σερβία αντιμετωπίζει την Αυστραλία.

Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων θα οριστούν αργότερα…

Οι τελεικές βαθμολογίες έτσι όπως διαμορφώθηκαν με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Στους «8» προκρίνονται οι δύο πρώτες των ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες, δηλαδή ηγ Βραζιλία και η Ελλάδα, ενώ μένει εκτός το Νότιο Σουδάν.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This