Πόσα χρήματα θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Must Read

Οι Έλληνες αθλητές συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σκορπίζοντας συγκίνηση και περηφάνια.

Για την προσπάθειά τους και όσα έχουν καταφέρει, η Πολιτεία τους προσφέρει ένα χρηματικό ποσό ως ελάχιστη αναγνώριση, όπως επίσης και τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, το κράτος προσφέρει 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, 60.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει ασημένιο και 50.000 ευρώ σε όποιον αθλητή κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο.

Παράλληλα, το 50% του προβλέπεται για τον κάθε αθλητή, λαμβάνει και ο προπονητής του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι Έλληνες αθλητές έχουν φέρει στη χώρα μας 7 μετάλλια.

Ο αθλητής -μύθος, Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό στο άλμα εις μήκος, ο Απόστολος Χρήστου το ασημένιο στα 200 μέτρα ύπτιο, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ, ο Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά τζούντο, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών αλλά και η Ζωή Φίτσιου με τη Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This